Mozem takto zateplit zelezobetonovy strop na bungalove???

Ahojte. idem zateplovat zelezobetonovy strop, ktorý bude sluzit na uskladnenie nepotrebnych veci, takže musí byť pochodzny. a zateplovat strechu medzi krokvy nechcem. zatial to mám v plane takto: 1-na čistý beton položit parozabranu po celej ploche. spoje prelepit. 2-spravit neaky dreveny rošt a donho napchat rolovanu sklenu vatu. toto spravit v dvoch vrstvách,krizom na seba. napr: 14cm+14cm 3-celé to zakryt paropriepustnou foliou. (ta by teoreticky ani nemusela byt) 4- zaklopit to celé klasickými doskami (nie osb dosky) mohlo by to takto byt? alebo ako by ste to riesili vy?
Odpovedať
Profilova fotka
@bungydom27 môže byť
Odpovedať
Profilova fotka
@bungydom27 paropriepustna folia nemusi naozaj teoreticky byt, len tie dosky treba ukladat nie vedla seba na plocho, ale cez drazku, aby sa ti nedostavala spina a prach do izolacie...mam na bungalove na strope sice OSB dosky, ale vsetky spoje su prelepene a kazdy rok tam vysavam velke mnozstvo prachu, je ho tam dost...
Odpovedať
ešte jedna podotazka: znepokojuje ma jedna vec a to, že ked položím parozabranu priamo na beton, či to úplne nezadusim, vlhkosť ktora sa bude tlačiť odspodu (kúpeľňa, dýchanie...) ostane v betone a začne sa tam hromadit.aby nevznikali plesne alebo neake mokré miesta. mám sa toho obávať?; alebo je toto množstvo vlhkosti zanedbateľné a odvetra sa oknami..
Odpovedať
Profilova fotka
@bungydom27 betonový strp je taká parozábrana, že tá fólia je tam ako doplnok (poistka)
Odpovedať
@bungydom27 Ahoj. O betonové desce jako o parozábraně se dá s úspěchem pochybovat ( markantní rozdíl v difuzním odporu a to řádově ). Nicméně, pochozí vrstva na betonovém stropu se dá udělat naprosto lehce z EPS 100 Z a pokud Ti zbyl fasádní EPS 70 F, tak nebude problém. Skladba je naprosto triviální a obejde se bez parozábrany a difuzní fólie. Jednoduše to naskládáš na beton min. ve dvou vrstvách, kdy se musí překrýt spáry spodní vrstvy deskami vrstvy horní. Jelikož je to absolutně nejlacinější alternativa, tak bych tam naskládal 3 vrstvy po 12 cm. Na toto zateplení volně položíš OSB desky Kupodivu budou stačit 12 mm tlusté. Zásadní podmínka je, aby betonový strop byl rovný a EPS ležel celou plochou na stropu a všechny vrstvy na sobě bez mezer. Tímto masivním zateplením bude celý strop mít teplotu vzduchu , která je v místnosti a z toho vyplývá i fakt, že v celém stropě nebude jednak rosný bod a tudíž se tam nemůže hromadit voda.. Já tak mám dodatečně zateplené celé stropy ( 34 cm EPS 70 F ) a nikde nic nekondenzuje a taktéž pod OSB deskami je sucho. Klidně to doložím i výpočtem. ;-)
Odpovedať
@praoteccech Mal by som k tomuto spôsobu jednu otázku. Máte tie OSB dosky nejako spájané? Alebo sú kladené a spájané drážkou? Lebo sa obávam, že keď ich poukladám vedľa seba, tak sa mi časom rozídu a vznikne v spojoch medzera.
Odpovedať
@bungydom27 Parozabrana mala ist zo spodu stropu. Ale ako píše už jeden diskuter, vata je absolutne zbytočna na tieto potreby.Daj polystyrene.
Odpovedať
@thodosy Ahoj. já na půdu chodím akorát vyměnit filtry do rekuperace a tak tam mám přez celou půdu volně položené obkladové desky z dřevotřísky, které jsem měl kdysi na stropě v obýváku. Je to formát 120 x 60 cm x 12 mm a jsou volně položené vedle sebe. Je tam toho celkem asi 50 m2. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?