SDK podhľad: Priehyb sadrokartónu pri trámovom strope - skúsenosti

Zdravim, chystam sa na montaz SDK podhľadu na rekonštruovanom dome ktory ma tramovy strop. Chcem sa spýtať, či sa už niekomu stalo (a dá sa tomu vyvarovať) že po ukotvení UD a naslednom zhotoveni dvojitej konštrukciale do úplnej roviny sa po osadení obloženia spravil priehyb? Teda ide o to že rovina bude bez zaťaženia a obávam sa čo to urobí keď sa bude postupne zaťažovať. Ďakujem za odpovede a skúsenosti.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dimi3zmv:

Zdravim, chystam sa na montaz SDK podhľadu na re…
@dimi3zmv bud si zle spravil rost alebo skor ze ma strop slabu unosnost a prehol sa ti ten.
Odpovedať
Ešte sa nestalo nič...ako píšem na začiatku dotazu na montáž sa ešte len chystám.
Odpovedať

Ešte sa nestalo nič...ako píšem na začiatku dotaz…
@dimi3zmv na jednoduchom roste na priamych zavesoch som visel (80 kg) ked som to robil doma ked som zamerne skusal tuhost.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@dimi3zmv na jednoduchom roste na priamych zaveso…
@sousedekovci89 a meral si pocas toho priehyb konstrukcie, ci co si tym chcel povedat?
Odpovedať

Zdravim, chystam sa na montaz SDK podhľadu na re…
@dimi3zmv o co ti vlastne ide a co si predstavujes pod pojmom "uplna rovina". Nejaky priehyb tam urcite bude, ci na konstrukcii alebo tramoch, ale to chces kvoli milimetrom urobit predpatu konstrukciu na SDK ci kde hladas problem?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gashtaan:

@sousedekovci89 a meral si pocas toho priehyb kon…
@gashtaan ze ked sdk konstrukcia udrzala mna, zataz par kg na m2 zo sadrokartonovej dosky priehyb urcite nesposobi. To som sa mu snazil napisat aj predtym. Asi mu nebolo jasne co tym myslim tak som mu dal to napisal polopate s mojou skusenostou. Sdk konstrukciu da do pohody v rovine na to su tie zavesy.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gashtaan:

@dimi3zmv o co ti vlastne ide a co si predstavuje…
@gashtaan ide mi o to ze da pytam na nieco co sa chystam robit a premyslam nad možnými komplikáciami. Ja sa nebojim ze sa mi prehne CD lebo neunesie SDK. Ja mam obavu ze sa prehne cely strop potom ked zavesim tabule a bude to vyzerat ze som.nedal do roviny CD profily.
Odpovedať
Profilova fotka
@dimi3zmv vaha sdk konstrukcie (celkova) je cca 10-12kg/m2, pri miestnosti 4x5 cca 200-240kg. Na zatazenie tramov pri dvojitej konstrukcii je to NIC, je to nic aj pre jednoduchu. Lokalne prehnutie 1-2mm aj tak nevies okom "zachytit"
Odpovedať

@gashtaan ide mi o to ze da pytam na nieco co sa …
@dimi3zmv ked sa ti prehne cely strop (sdk je tzv lahka konstrukcia) po namontovani SDK mas v dome daleko vacsi problem nez to je bude sdk do obluku.
Odpovedať
Vyborne, ďakujem za postrehy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?