Praskliny a previs na železobetónovej plotni

Dobry den prajem idem si k Vam este po jednu radu. Chcem sa opytat ci mal niekto uz taku skusenost ze po sadrovich stierkach, ktore boli urobene zaciatkom oktobra 2019 sa nam teraz zacali objavovat na strope male prasklinky a taktiez manzel zistil ze sa nam prevesil strop o cca 2 cm. Ale nie vsade len na urcitom mieste. Mame otvoreny priestor kuchyna s obyvackou rozmer 9,2 m x 5 m . A taktiez sa nam objavila prasklina v podkrovi na dvoch prieckach tak to divne prasklo prikladam foto. A taktiez ako je otvorene schodisko tiez praskliny z jednej strany ako je plotna a priecka a na druhej ako je plotna a poter. Mozno niekto vyrozumie nieco z toho co som napisala .Stierky su sadrove. Dakujem za vase skusenosti a rady. Pekny den prajem. 🙂
Odpovedať
jedneho takeho sme tu uz mali co mal uz podla obrazku prelomenu vrchnu dosku a terasovu cast uplne zalomenu a nepodopretu... to neviem uz ako dopadlo. niesom odbornik, ale toto nevyzera dobre. podla mna to nema suvis s omietkami - je to skor len suhra okolnosti.
Odpovedať
@marekjahoda dakujem.
Odpovedať
Plotna
Odpovedať
@andr0203 omietky praskaju stalo sa co cz, to na medziposchodi je problem ze mas strop - nosny a na tom poter - su to dve vrstvy oddelene od seba, bude to pukat navzdy, treba na to nieco capnut an prekrytie
Odpovedať
...vase foto č9., a 11.,tak toto same mam aj ja na novostavbe.Teda ale ,,hlavu"si z toho nerobim!
Odpovedať
Profilova fotka
@andr0203 A čo na to stavebný dozor, mali ste aj realizačnú statiku, tú výstuž aj niekto kontroloval či to je dobre pred zaliatím. Ako je riešená tá hrana okolo schodiska tam by sa to dalo vysvetliť ale tie zvyšné praskliny po dome to by bolo treba vidieť z blízka.
Odpovedať
Profilova fotka
@andr0203 Minuly rok ste robili aj hrubú stavbu ? Myslim, že strop je v pohode ak je nosné rozpätie do 5 metrov. Aj keď podla fotiek okolo xps mam pocit, že krytie hornej výstuže je privelké. Vtedy sa jej účinok prakticky bliži k nule. Ale okej nechcem kritizovať. A ten strop nebol v takej polohe už vtedy ? Nemyslim žeby sa prave teraz prehol o 2cm. Čo sa týka tej omietky tam nemam moc skúsenosti ale vidieť ze najviac praska od rohov stenovych otvorov kde by pomohla možno sieťka vtedy. Tak isto na hrane okolo schodiska presieťkovať a natiahnuť znovu. Inak na novostavbach sa toto stáva občas. Videl som už viac krát popraskane omietky.
Odpovedať
@matusakrobert Dakujem za vas nazor . Neviem co znamena xps.
Odpovedať
@matusakrobert Hruba stavba bude mat uz v septembri 2 roky vtedy sme zacali robit zaklady. V decembri bola stacba uz pod strechu.
Odpovedať
@andr0203 neviem čo na to tvoj statický posudok, ale mne statik 7,5x5m bez prievlaku nepovolil. Mám ich tu dokonca dva. Viď môj album. https://cdn.4nets.sk/46123689_s1600x1...
Odpovedať
@roboza Dakujem Vam za vasu odpoved. Asi yo vidm na posudenie statika o ktorom rozmyslame ale druheho nie toho co mame v projektovej dokumentacii.prikladam foto mozno sa budete vediet este k tomu vyjadrit.
Odpovedať
@roboza @roboza Projektanta rozmyslame uz dlsie riesit cez pravnika lebo vela chyb nam urobil v projekte. Ci uz len tym ze nam navrhol 12 kusov 12 m krokiev tak sme museli doobjednat 12 kusov za 700 eur taktiez nam ich navrhol hrubaie krokvi ako sa teraz davaju. Otvor na schodisko nam naprojektoval maly ,na druhe poschodie by sme sa ani nedostali. .... Chcela som pisat dalsi prospevok ci uz sa niekto stretol s projektantom ktory navrhol projekt a urobil vela chyb co by sa podla mna nemala vobec stat v tak dolezitej veci ako je vystavba. Ale riesim veci za pochodu ktore sa nam teraz ukazuju.
Odpovedať
Článok sa načítava...
hm ako tak pozeram, to nemas realizacny vykres k tomu? ako sa to zelezo viazalo bez realizacnej dokumentacie? ci si sa spolahla na robotnikov ze “paninko, ved to takto robime 30 rokov”?
Odpovedať
@marekjahoda Robila nam to firma a takyto dokument ani paninka nedostala od projekt.
Odpovedať
@andr0203 to je projekt? a statický posudok je kde? A beton 16/20 na stropnú deku? Aké železo išlo priemer 6 mm? Na také rozpony. Nie som statik, ale len podľa laických skúseností. Ja by som to dal prerátať nejakému statikovi. Bezpečnosti by som sa asi nebál, ale ako sa to bude správať
Odpovedať
@pistikus takto. Papire nafotim ale zoadna slava v nich
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?