Máte niekto okná až po strop?

Profilova fotka
Zdravím Vás, ma niekto okná až po strop?? Kôli rozvodom rekuperácie chcem strop znížiť o cca 10cm... Takže by som mal strop strop zarovno s horným okrajom rámu. Máte tak niekto? Ak áno, pridajte fotky miestnosti. Dakujem
Odpovedať
Môžeš dať rozvody rekuperácie aj do podlahy...
Odpovedať
najprv sa zeny spytaj ake su jej predstavy o zaclonach a zavesoch. Lebo budes riesit iny problem, to mi ver ak sniva o paradnej garnizi
Odpovedať
Profilova fotka
@peter977 na poschodí už asi ťažko. Tam len stropom. A už mám nahodenú aj vatu a parozábranu. Tak jedine znížiť strop, stále by mi potom ostalo výška miestností 2,5m
Odpovedať
@logo22 Troška neskoro si nato myslel škoda ale človek vždy príde na niečo také už keď je neskoro. Osobne by som takto zarovno okna nechcel mať ako už písali, že sa máš opýtať ženy ako bude dávať závesy a podobne ;) Už je to na tebe aký vzhľad to bude mať ešte jedna možnosť, že necháš asi 40cm od okien medzeru nepôjde tam sadrokarton takže vždy pred oknom budeš mať skok videl som to tak ale neviem tiež nie šťastné riešenie.
Odpovedať
@logo22 Ale ved nemusíš hneď robiť znizenie stropu v celej miestnosti ale iba tam kde budeš chcieť mať vyústenie. Môže to vyzerať ako keď niekto znižuje strop kôli osvetleniu.
Odpovedať
@logo22 @zita19 @mpfnordy nie len okná nie sú problém, ale ani závesy, len neviem narýchlo nájsť lepšiu fotku ale robí sa to tak bežne. https://www.google.sk/search?q=full+w...
Odpovedať
videl som už taký strop a je to celkom pekne, pred oknom bolo urobené vsadenie a tam garniža. Alebo sú aj priamo záclonové lišty, kde nemusíš robiť ten odskok.
Odpovedať
Profilova fotka
@logo22 ja mám až po strop v celom dome, nikde nemám znížené stropy práve kvôli tomu. Nemám ani závesy ani nič, všetci ma odhovorili, že by som tie okná zakryla, a to by bola škoda. Samozrejme dalo by sa to riešiť tými úzkymi kolajnickami, žiadne veľké klasické garniže, no zatiaľ to mám takto, pridať sa to dá vždy. Mám vonkajšie žalúzie. Rozvody centrálnej klímy mám v izolácii.
Odpovedať
O garnize by som sa vobec netrapila.my mame vsade garnize o strop zavesene aj ked take okna nemame ale nad oknami sa to vzdy uvolnovalo a nedrzalo to dobre.dnes sa mi aj syn na zavese hupe a garniza v strope super drzi.takze toto je to najmenej.
Odpovedať
@slavoslav vsadena prisadena kolajnica nebude problem. Pisem o ozdobnej zaclonovej tyci, gatnizi... To problem moze byt. Teda pre chlapa nie, ale len dovtedy kym si pani domaca nepostavi hlavu, ze chce zaclonovu tyc s ozdobnými koncovkami. Vtedy ziadna logika nefunguje, vtedy je to BIG problem a dovod na odluku od stola aj loze ;-)
Odpovedať
Preboha, kto ešte dnes "bazíruje" na tom, aby mal ozdobnú garnížu ? :D :D Ja budem mať napríklad "garnížu" schovanú v sádrokartónovom podhlade.
Odpovedať
@all tie sadrokart. lišty na záclony sa dajú osadiť aj dodatočne? či už pri montáži sadraču na strop?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zita19 takej zene, co sa vyhraza odlukou od stola, od loze, treba dat odluku od celeho domu, ukazat klucku z vonka a BIG PROBLEM is solved :-)
Odpovedať
@zita19 v poriadku, ak o tom riešení vieš, no @logo22 rieši niečo iné podľa zadania.
Odpovedať
@dominika003 sú rôzne typy, niektoré zápustné sa musia dávať už pri montáži SDK. Ale sú aj hliníkové profily veľmi tenké, ktoré stačí primontovať na hotový strop https://www.dimex.sk/kolajnice-na-zac...
Odpovedať
@lubk0 skoda ze som toto nevidela este pred vianocami kde sme takto zakrivali trubky od radiatorov sadrokartonom.ukazem muzovi mozno sa s tym este niekedy pohra.
Odpovedať
@slavoslav on riesi svoj problem, ale k rieseniu treba pristupovat proaktivne a eliminovat pripadne chybove stavy. Ako mat strop zarovno s ramom okna nie je ani pre mna problem aj bez zaclony, pre mna by nebola problem ani zapustena alebo vsadena kolajnica na minimalisticke voalove zaclony, ale co ak pani od @logo22 ma vysnivany vintage interier, nedajboze provensalsky s kvietkovanými záclonkami zavesenymi na mosadznej tyci s ananásovými koncovkami? Ja nebudem mat problem, ale on ano, lebo takuto garnizu jej tam namontovat nebude moct, obzvlast ak tie okna nie su fix a pocita sa s ich otvaranim, A tiez mu neprejde namontovat tam taku tycku 10 cm do stropu, lebo poza nu bude vykukukat ram okna a toto pani nebude akceptovat. Preto som radila spytat sa pani domácej na jej zaclonove predstavy.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 zaclony nebudu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@monikusa ďakujem, môžem ťa poprosiť o viac fotiek. @insed díky za tip....vyzerá to dobre. @blackomt ok aj to je jedna s možností nad ktorou som rozmýšľal @zita19 manželka nejak zavesí nemusí podľa nej sú to "lapače prachu"
Odpovedať
@logo22 mudra to zienka :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@lubk0 kolko cm ma ten vsadeny usek??? Kolko cm to je od steny? A kolko po stranach mimo okien??? Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?