Je to možné?

Zdravim ľudia,keďže nestavam barak každý rok ani každý druhý,chcem sa opýtať,je možné uložiť pomurnicu(160x160) na stropove fošne(50x250)?prikladám aj fotku Normálne by som si predstavoval že na veniec sa uloží pomurnica a od pomurnice by ukotvovali/upevňovali fošne na strop. Ako som hore písal,by som musel dávať zavitovky cez 600-700mm M16. Hľadal som aj cez uja Google tento strop ale nikde som nenašiel tento spôsob,preto budem vďačný za každú radu,každý názor. Pekný víkend
Odpovedať
Profilova fotka
@martin2710 máte projet pre stavbné povolenie, tam sa to nerieši. Stena vyzerá na 25 cm, to tiež nie je rozmer na vzper, ale po položení stropníc 25x5 môžete na ne položiť už to bude skôr väzná trám ako pomúrnica. kotvíte ju o stropné trámy, do venca sa kotvia stropné trámy, ktrabicu tvorí krov a strop.
Odpovedať
@martin2710 projektant - realizačný projekt? keď vymyslel takýto systém, tak musí vedieť detaily. Stavebný dozor? to vážne chceš robiť strechu svojpomocne podľa svojich pocitov a rád z amatérskeho fóra?
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon neprehanaj, ved stavia rodinny dom. co uz je natom tazke, projektant a statik je nato, aby svojpomocnici nepredimenzovavali zbytocne konstrukcie, lenze u nas to funguje presne naopak, statikovi sa nechce pocitat, tak to hodi od oka, a radsej predimenzuje, ved zakaznik to zaplati,. a toto nieje ziadnym uradom kontrlovane, taketo mrhanie materialom, zlym prijektantom, statikom. neskatulkujem len konstatujem a stretavam sa s tym vo vela pripadoch ze to tak funguje. a je to vyslovene podvod na zakaznika.
Odpovedať
@worker_falcon Aj ja sa pridávam - nepreháňaj! Drvivá väčšina bežných stavebníkov (RD), ktorých poznám, stavala a stavia bez realizačných projektov. Každý remeselník, ktorý príde na stavbu musí vedieť svoj odbor zrealizovať aj bez projektu. Ak to nevie, podľa mňa nie je majstrom !!! @martin2710 na stavbe je všetko možné, chce to len trocha rozumu a rešpektovanie fyzikálnych zákonov. Aj neštandardné riešenia sú úplne prijateľné, len niekedy je treba ku ním aj neštandardné montážne prístupy, elementy. Niektoré "neštandardné riešenia" sú dokonca lepšie než tie bežné - klasické. Vo svojej otázke sa poraď s nejakým tesárom, alebo aspoň stavebným stolárom.
Odpovedať
Profilova fotka
Úple bez problémov to je možné. Môžte pokračovať s kludnou hlavou
Odpovedať
Už ťahám muri,hlavičku si budem lámať neskôr. Každopádne ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?