Je 2100 eur adekvátnych za veniec?

Myslite si, ze zasalovanie, ohybanie zeleza do venca a 8 stlpikov, 2 preklady nad okien je hodnych 2100Eur bez DPH ? Mozem potom poslat fotky pre lepsiu vizualizaciu (ale uz je tma), avsak je to veniec dlhy 46metrov (L-typ dom) a 16metrov v stlpoch. Lokalita Senica/Malacky.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@dusantt ak je to salovanie armovanie a beton je to ok podla mna
Odpovedať
@dusantt ja som si veniec sam robil a vysiel ma tiez do 2000€ za 50m. Takze cena by mohla byt ok.
Odpovedať
no, skoda ze som an to nesiel sam totiz oni davali strmienka raz za 50-60cm, uz len to je ulahcenie si roboty, o profesionalite viazania mam svoju teoriu, ale tu necham tak. poviazat take zelezo mne trvalo 3 dni v 1 cloveku. velox by mi trval 1 den, za 500eur material. a vyliatie ? 100eur? oni to dali na 300, lebo putzmeister. preto nechapem, ako je mozne uctovat taku horibilnu sumu. PS: moja cena je BEZ materialu, islo tam 5m3 betonu. cisto len robota 2100 EUR bez DPH.
Odpovedať
@dusantt to je potom trochu viac.strmienka mas zle, to si im nemal zaplatit. Taka 1000ka by bola ok. Ja som to robil 5dni s jednym brigadnikom, denne sme robili tak 4h a dal som mu 300€.
Odpovedať
@originalx 1100 strhnut za tie strmienka, alebo za nieco ine? celkovo keby stremienka nepokazili, aj tak by to bolo predrazene ?
Odpovedať
@dusantt nemal si strmienka navrhnute á 20cm ? Ak ano kto im to povolil dat ich o 2/3 menej ? Vedia vobec naco sluzia? Lebo ak si myslia ze len drzia tie 4pozdlzne pruty tak neviem, neviem.
Odpovedať
@dusantt niee, 1000€ za celu pracu.
Odpovedať
@originalx no, len on argumentuje tym, ze tam bolo 6 chlapov 6 dni, resp musel niektore dni nakupovat veci okolo toho (ale to je chyba zakaznika, ze si to nevie zmanazovat?) okrem toho, podla mna tam bolo max 4 chlapov po 4 dni a mozno 2 dni tam bolo 6 chlapov, viac neverim, ked som tam bol tiez, v jeden den, dost sa flakali a za to ich predsa nemusim platit. preto hladam a rozmyslam, kde sa mohlo nazbierat 2100, mozno ano, neviem. zda as mi to prehnane, ale ktovie, hovoril ze len za tie dva dni co tam bolo 6 chlapov, cisty salung, by to bolo 800eur... skoda, ze nemam foto toho diela, bolo by to viacvravnejsie. snazim sa ferovo zistit, ci je ta cena prace naozaj ferova..
Odpovedať
@slavoslav ich tvrdohlavost, ze to staci, pricom uz ma to nebavilo riesit stale, tak som to nechal tak.
Odpovedať
@dusantt firma ti veniec zasaluje za pol dna-videl som to. Zelezo ti zaarmuju za dalsi pol den a zaliate to je za 1hodinu. 6 chlapov tam 6dni co robilo? Asi spali. Daj im 1000€ a hotovo.
Odpovedať
@originalx no tiez sa mi to zda, ze ako pises. nasledne ale argumentoval, ze firma by ziadala za lesenie 500eur, mam tam galeriu o 4x3 metre... ale zas, oni mali 2klietky, cena tej klietky je 1400eur asi na trhu, ale prenajom je 20eur/den/kus
Odpovedať
Profilova fotka
@dusantt Podľa mňa si to posral ty, to si sa vôbec neopýtal na cenu dopredu koľko to bude stáť, vtedy si mal hľadať lacnejšie ponuky a keby si sa dohodol na cene dopredu mohlo by tam byť aj 20 chlapov 6 dní, a nie teraz sa pýtaš, keby ti niekto teraz povedal že mu firma urobila veniec za 500 tak čo ti to pomôže.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dusantt posli ich do pi.. A nic im nedaj. Fi ma mat svoje lesenie. Taku klietku si vies od hocikoho pozicat za flasku. Pozri si na nete co stoji lesenie a klietky.
Odpovedať
@martosko cena bola "to co by som dal za velox dam za leseie" netusil som ze niekto ma tu drzost pytat 2100 za par dni roboty,
Odpovedať
@dusantt drzost je este pytat bez dph
Odpovedať
@originalx hovoril ze firma by to dala 3500s dph :)
Odpovedať
@dusantt nas vysiel veniec cca 2100e a to som uz hundrala.. ;) Robota, cely material, pozicanie tych salovacich dielcov a stojek. Bolo to cca 45m. A robili nam este aj predpripravu na vonkajsie zaluzie na 5tich oknach. Za 3dni hotove.. este to aj odsalovali a vsetko pozicane vratili do pozicovne Takze myslim ze za robotu pytaju ti tvoji vela..
Odpovedať
5m3 svojpomocne ma vysiel tak 600eur, s tym ze 400kg cementu na m3 aspon myslim, nieco sa mi zda, ze som zabudol, ale neviem co, max do 100eur. uz toto bolo drahsie, nez z betonarky, odkial som dostal udajne 11m3 za 810eur, pricom v praxi sa viac ako 9m3 tam nezmestilo. cize 9m3 za 810e. vs 5m3 za 600e roxor neviem, ale to pri 12mm moze byt do 160eur tipujem. takze komplet veniec tak 3000, ak dobre pocitam, poziadal som o podrobny rozpis poloziek, som zvedavy.
Odpovedať
Nedavno mi veelmi nespolahlivi majstri salovali veniec(40m, z toho asi 10m boli okna tiez podsalovane+schody do L 18 ks+podesta. Z Kutov boli alebo okolia. Typicke.majsterko nabral zakaziek a nestihal,tvaril sa ako odbornik a vedel velke h.. 1 den ked nabehli zdalo sa ze 2-3 dni a nemaju co robit. Lenze to som tam bol snimi. Potom asi po dvoch dalsich dnoch som prisiel a urobene cca to iste,stavba prazdna ked som majsterkovi volal ako ide robota (nepriznal som sa ze som na stavbe) tak ze vsetko ok su tam dnes len traja a makaju. Prd makovy. Nakoniec to dorobili tak na 90% (pre nich na 100%) ale bol som tam snimi stale a dozeral. Tak je to najlepsie. A strmienka? Viazali ich katastrofalne a vela im ostalo pritom som dal vyrobit presny pocet. Cize vsetko slo von a pekne podoplnali najdalej od seba mam 20-25cm vo venci a 15-20 nad oknami a dverami. Cenovych ponuk som nechal spravit zopar a lisili sa dost. Cena salovania je cca 7e/m cisto obsalovat a podsalovat a nakomplet 12e/m tj aj s viazanim zeleza osadenim stiahnutim rozsprajce skratka prichystane na zaliatie. Nakoniec ma to vsetko vyslo do 1000e aj so schodami cize cena vpodstate ok ale zla skusenost koli nim som veniec nestihol zaliat kedze dosli mrazy.
Odpovedať
@dusantt m3 betonu stoji 50-60€, to mas 5m3 za 300€, pumpa 2h za cca 250€. Ako natlacil do venca 11m3 betonu, ked si ratal 4,5m3?
Odpovedať
@dusantt ja som obvolaval viacerych tesarov. Cena za salovanie nakomplet aj so zelezom nachystane na zaliatie je cca 12e/bm Cize ako ti pisali viaceri mal by si to tym tvojim majstrom vysvetlit a mal by si zvysit ton hlasu. Moj nazor.
Odpovedať
@originalx zle som to napisal, mal som rectolight, podla nich tam malo ist 7m3 (moj vypocet tiez pristal na 7m3, maju to v TL) proste 0.099m3/m2. plus veniec 3.8m3, cize malo to byt POD 11m3, ale bolo to 13m3 pomerne znama betonarka, ale este nenapisem ktora, zatial len do IP, ak niekto chce. (zahorie, blizko k AT) to bol strop. cize tento veniec o 4,8m3 (zaokruhlil som na 5m3) ak ma stal 600e, tak je to to iste co z betoanrky, az na to, ze tam by som neplatil 300eur robotnikom, ale max tak 100eur. cize zarobene.
Odpovedať
pocitali tam aj zavitove tyce atd, fakt by ma zaujimalo, kolko z toho moze byt material, nech je uz akykovel, pocitali tam drot, 30eur, a podobne, ale to len slovne, velmi sa tesim na rozpis podrobny..pokial teda neexistuej na stavbe nic, co by to enormne predrazilo z nejakeho dovodu, tak to je fakt sranda..
Odpovedať
Posielam foto venca. Vidim zle, alebo tam vidim 8mm roxor ? (tretia foto) Tj, medzi sikminou prekaldu okna a lezatym vencom (o ktorom tak basnil majster, ze je to dolezite, aby neotvorilo veniec)
Odpovedať
@dusantt ta predposledna foto je nejaky stlp? Netreba tam strmienka? Co drzi tie pruty?1a7detto
Odpovedať
Cena za dielo sa má dohodnúť pred začatím prác, potom je už neskoro riešiť čije to veľa alebo málo...
Odpovedať
@slavoslav podla mna ma @imracko s nimsa to dhodnut nedalo, pretoze nevedel odhadnut rosah prac, stlp salovat ej udajne velmi narocne, tak isto ako preklad nad okno, nici ne tam nie je "netradicne"
Odpovedať
@dusantt mna veniec vysiel nasledovne: armovanie robil zivnostnik, s dovozom stalo 400€, velox 450€, ale kupoval som 50 cm vysku, beton vratane pumpy 500€. Robil som to sam - ulozenie veloxu s armovanim dve hodiny a za dalsie dve hodiny som mal zaliate, cize 4 hodiny prace..... Dlzka venca 44 metrov. Cize spolu 1350€ za material.
Odpovedať
6ludi 3 dni - len salovanie aj s odslovanim
Odpovedať
pocitaju aj dovoz a vyrobu salovania... ale salovanie si nechaju, aj ked vyrobu salongu mi uctuju (material nie)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?