Širší veniec ako obvodová stena

Ahojte, stretli ste sa už s takým projektom že veniec je širší ako múry? Teraz robíme keramický strop,a aj realizátor bol prekvapený,že musia podšalovať veniec z interiéru.
Odpovedať
treba jej zavolat, spytat sa na to ci naaaaaahodou nespravila cchybu a ak nie nech to oddovodni
Odpovedať
Pripájam foto
Odpovedať
Ja som sa s tym stretol pri premaco. Keď som sa dopytoval statika ktory navrhol ten vykres tak bol zaskoceny a povedal ved to sa podsaluje :D ale mne to vzniklo aj preto lebo nosniky keby som dal osovou vzdialenostou 700mm tak tie vlozky tam lietaju a ja som nosniky pekne ukladal na tesno preto vznikla diera. Pozri vykres a premeraj ja som doobjednal este jeden nosnik a cca 6cm podsaloval
Odpovedať
toto sa bude zateplovacom naaadherne robit :) aby ta neprekliali potom :)
Odpovedať
@marekjahoda , tak ak budú zateplovať dom z vnútra, tak potom by mohli nadávať. Ale väčšinou sa zatepľuje zo strany exteriéru, nemyslíš? :D Veď aj zadávateľ témy píše "musia podšalovať veniec z interiéru"
Odpovedať
Profilova fotka
@adu80 Robí sa to bežne, akurát sa to neberie že je širší veniec ako múr ale ako dobetonávka stropu, je to ako písal @maros173 keďže tie keramické nosníky a vložky majú svoju šírku nie vždy sa dá zašalovať strop tak aby to vyšlo presne od kraja po kraj preto medzery čo vzniknú treba podšalovať a dobetónovať.
Odpovedať
@pircuk :D tak tam budu nadavat zase omietkari :D hej, nedocital som to cele. sorry
Odpovedať
Ani nie ..ved zhora poter a zdola podhlad..on to odovodnil aj tym ze nosniky su drahe a to by tam musel dat este jeden nosnik..druha vec je ze sa tam daju pekne vynechat kastliky na prechod stupacky kurenia atd..takze skor je to vyhoda :)
Odpovedať
@adu80 zrejme je to strop spojený s vencom, je to v pohode, ale keby som bol pedant tak je to ukážka ako "neskladať" stavbu z modulových prvkov.
Odpovedať
Dakujem za odpovede. Nakoniec sa to riesilo s podsalovanim.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?