Izolacia ZB stropu z vnútornej strany

Ahojte. Riesim izolaciu ZB stropu z hrubkou 200mm. Izolacia z hornej strany bude 270mm az 470mm. Projektant navrhol v projekte aj izolaciu z vnútra 150mm. Mate s tým niekto skúsenosti? Mne pride ,ze zabijem akumulacnu schopnosť stropu čiastočne. Plus stačí niekde detail na parozabrane a bude o problem postarane. Este dodam ze tam bude sdk strop. Nebude výhodnejšie pridať racej 100mm do vrchnej izolácie ?dik za rady
Odpovedať
Profilova fotka
@unripko rie spádové kliny na streche by som vynechal, dal plnú vrstvu, izolácia by bola dostatočná. SDK so vzduxovou vrstvou je izolácia lepšia ako vata.
Odpovedať
@unripko to chcel projektant kvoli comu. Aby nebola vysoka atika a nevyzeralo to divne? Nesiel by som do toho, nie kvoli akumulacii ale kvoli tomu ze ak nastane porucha strechy na folii tak rozobrat namocenu vatu bude...vsetko nahadzat navrch a hotovo.
Odpovedať
No vyspadovane to musim mat a kedze dom je dlhy aj pri minimalnom sklone to spravi takýto rozdiel na cca 20m dlzku strechy. Atika ma výšku 60 cm a teda do 50cm to viem izolovat. Potrebujem este 5cm na strkovy zasyp. Ide mi skôr o to ,ze ci to nebude spôsobovať v budúcnosti problémy ta vnútorná izolácia napriklad v kupelni alebo keby je doma vysia vlhkosť. Pripadne ci nestratim uplne akumulacne schopnosti stropu. Predsa len cez ten podhlad nieco prejde.
Odpovedať
@unripko nesposobuje ziadne problemy,len mozny problem ktory som pisal.
Odpovedať
Neviem vôbec co ho k tomu viedlo. Uprimne vsimol som si to az terar nic take som od neho nechcel pri tom na izolaciu z vrchu sa pytal aku a kolko. Neviem ci mu to nevychádzalo kvoli prestupom tepla alebo co. Ale uprimne je mi to jedno co ho k tomu viedlo 😁 Nejak som s tym neni stotožnený a chcel som vedieť názor ludi ktori to tak napriklad maju a mali s tym problem atd. Alebo naopak maju to tak a prinieslo im to daku benefit ktory ja ale teda realne nevidim
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?