Dá sa dať sádrokartón dole?

Nadpis asi hovorí zavšetko 🙂 Dá sa dať dole sádrokartón zo stropu bez poškodenia, tak aby som ho vedel znova použiť na ten istý strop?
Odpovedať
@sperhak Dá sa. Ja som tak robil v kúpeľni v bytovke, keď nám menili stúpačky. Nad našou kúpeľňou boli vodorovné rozvody, lebo sme bývali na spodnom podlaží. Ale bola to malá plocha. Keby si dával dole väčšiu plochu, tak sa narobíš. Najprv som si musel nájsť všetky skrutky pod farbou. Robil som to magnetom, po chvíli som videl, kde sú spoje SDK. Tie skrutky som opatrne vybral a dal dole platne SDK tak, aby som ich nepoškodil. Po vykonaní prác som tie platne SDK nahodil späť tak, ako boli pôvodne. Skrutky to držali dobre. Skrutky a spoje som presádroval, prebrúsil a strop znovu namaľoval. Boli to asi 2-3 m2. Takú 20 metrovú obývačku si ale neviem predstaviť takto robiť.
Odpovedať
Zbrusit tmel az na papier, ukazu sa biele bodky, kde su sroby, pasku tiez musis odbrusit, oznacit si ktora platna kam patri a modlit sa, aby sa ti nezlomila. Pri spatnej montazi sa natmelis a nabrusis ako blazon a sroby ti zalezu este nizsie do sadry. Nerobil by som to, vela roboty a vysledok otazny
Odpovedať
@chrobak7 pri 2-3 m2 si usetril 8-12 eur za novy SDK
Odpovedať
Ano, da sa to, postupom popisanym vyssie. Len pri opatovnom pouziti, dajte skrutky na ine miesta, nie do povodnych dier v SDK. Len tak so zvedavosti, aka je to plocha? Je potrebne dat dole cely? Z akeho dovodu? Nestaci iba cast?
Odpovedať
@sperhak Ja som zvedavý, akú predstavu máš, že ako chceš dávať tie dosky dole, v akom počte ľudí... Hľadanie skrutiek, jejich brúsenie, čistenie, že koľko času tomu mienia venovať.... Ďalšia vec, ako chceš riešiť spoje, hlavne ten prelis (PRO hrana), v ktorom sú tie skrutky. Jemnučko, pomaly brúsiť, aby si nepoškodil papier? Keď poškodíš papier, tak tam už skrutky nedáš, bude sa ti vylamovať, konečná... Naozaj ti stojí za námahu ten čas, bordel z brúsenia a velmi pravdepodobný neúspech celistvosti dosiek, keď SDK stojí cca 3,2€/m², teda miestnosť 25m² zhruba 80€. Asi si nikdy s SDK nerobil, keď máš nápad to dávať dole a plán nahadzovať znova.
Odpovedať
@frantisekca Áno máš pravdu nikdy som to nerobil. Viem že je nato treba viac ľudí lebo tie dosky sú pomerne veľké a krehké, ale to je asi tak všetko. Ani som nevedel že je pomerne tak lacný, ale nepotrebujem ho dávať dole cely len dosky čo sú pri 2 stenách, potrebujem natiahnuť rekuperáciu. Mne to prišlo jednoduchšie ako kúpiť novy a vymeriavať a rezať ho na daný rozmer. Aj diery by som mal už spravene a nemusel nejak vymeriavať kde sú tie držiaky.
Odpovedať
@haciendman a k tomu este aspon 25 za dopravu.
Odpovedať
@sperhak frantisek ti dobre radi, na styku pro hrany pri odbrusovani tmelu prebrusis papier a hlavne tam uz pri spatnom zakladani ziadna pro hrana nebude. riesenie vidim vo vyrezani 2-3 otvorov priemeru 30-40cm aby sa dalo bastrngovat s rekuperacnou hadicou a hlavne najprv zisti, ci mas dostatocnu svetlu vysku nad sdk stropom. minimum je 18cm vzdialenost dosky od stropu pri rostovej konstrukcii
Odpovedať
@rapidek A ako tam ten vyrezany kus dam potom naspeť? O čo ho prichitím?
Odpovedať
@sperhak zoberies 2ks CD profilu, vlozis do diery, pridrzis rukou a zaskrutkujes do platne. potom vyrezany kus sdk vlozis do povodneho vyrezu a zasroubujes do cd. uz len pretmelit so sklenou paskou vybrusit a hotovo
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?