Biely sadrokarton do kúpelňe

Zdravim, zostane mi zrejme vela bieleho sadrokartonu a bude mi chybat zeleny do kupelne. Existuje nieco ako penetrak a pod cím by som natral ten biely sadrokarton a spravil z neho zeleny, kupelnovy sadrokarton... V stavebninach nic take nemali...len klasika penetrak na sadrokarton pred malovanim. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Preco? Preco by si to robil? 🤦‍♂️ je to nieco vyse roka co som u kolegu rozoberal sadracovi strop kde predosly majitel nakombinoval biely a zeleny sadrac (presne z dovodu ze mu ustalo) Ak si nevazis vlastny som a o par rokov to chces cele prerabat tam smelo do toho... ale ak mas vsetkych 5 po hromade tak proste doobjednas zeleny ;)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sako22:

Zdravim, zostane mi zrejme vela bieleho sadrokart…
@sako22 ... presne tak, jedine, že by si to natrel alebo omietol niečim, čo nedýcha. Ale zbytočné špekulovanie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zipsuliak:

Preco? Preco by si to robil? 🤦‍♂️ je to nieco vys…
@zipsuliak jasne jasne ze doobjednam ..je to par e ...len ze ak existuje nejaky pripravok co z bieleho urobi zeleny natrel by som to :) tak asi neexistuje...dakuejm :)
Odpovedať

@zipsuliak jasne jasne ze doobjednam ..je to par …
@sako22 Neexistuje, to nie je len o farbe, ale aj o vnutornej štrukture toho sadraču :D Môžeš to natrieť duvilaxom, koncentrovanym, čo ti v podstate urobi nepriedušny film. Otazne je, čo potom s tym? Nebude stačiť len zamaľovať
Odpovedať
zeleny podla technickeho listu zvlada lepsie kratkodobe narazy vlhkosti ... inak nic ... ak zaistis, aby tam tiez narazy neboli, nieje problem :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zipsuliak:

Preco? Preco by si to robil? 🤦‍♂️ je to nieco vys…
@zipsuliak a čo sa stalo keď to nakombinovali?
Odpovedať
Mam biely v kupelni 7 rokov a ziadny problem. Uz ako je komu lepsie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

Mam biely v kupelni 7 rokov a ziadny problem. Uz …
@kejsix tak možno tu kúpeľňu ani nevyuzivas na sprchovanie. Do priestorov so zvýšenou vzdušnou vlhkosťou musí ísť zelený SDK.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od blackp:

@kejsix tak možno tu kúpeľňu ani nevyuzivas na sp…
@blackp Denne sa tam sprchujeme, samozrejme.
Odpovedať

@kejsix tak možno tu kúpeľňu ani nevyuzivas na sp…
@blackp tak musi ako musi, su ludia ktory nevetraju absolutne, kupelnu nechaju tak ako je ani ventilator nic :D tak potom sa netreba cudovat, babka tak mala na strope furt problem ... odkedy som tam ja a vzdy pustim vetrak na chvilu, tak stropu nic nieje, a to som ho len zoskrabal a nafarbil obycajnym polarom ...
Odpovedať

@blackp Denne sa tam sprchujeme, samozrejme.
@kejsix možno dobre vetras.
Odpovedať

@blackp Je to mozne. Ja som to len tak riskol, robil som vtedy cez sviatky, nebolo kde kúpiť zelený. Nieje to veľká plocha, tak som skúsil a pohoda.
Odpovedať

@blackp Je to mozne. Ja som to len tak riskol, ro…
@kejsix inak rozdiel v cene je mizivy, takže kto by chcel šetriť na tom je hlúposť.
Odpovedať

@kejsix inak rozdiel v cene je mizivy, takže kto …
@blackp To je jasné. Ale aj biely znesie dlhodobo 70%. Po sprche na 5min okno dokorán a to je celé.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od igor256:

@zipsuliak a čo sa stalo keď to nakombinovali?
@igor256 vďaka vyššej vlhkosti ten biely dostal na prdel a ten strop vyzeral fakt otrasne... v novom dome to asi nemusí byť problém (máme rekuperáciu, múry nevlhnú atď) ale pri tom kolegovom dome sa bavíme o starom dome s vlhkými múrami.... tam si to vyslovene pýtalo problém :D takže sme to celé zhodili a kolega dával pekne krásne zelený :)
Odpovedať

@blackp To je jasné. Ale aj biely znesie dlhodobo…
@kejsix 😂nepredstaviteľný sen dostať dcéru zo sprchy do 5'... potom ďalšiu... potom manželku.. ešte syn... ja mať biely sadroš.. utiekol by už sám...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

Zdravim, zostane mi zrejme vela bieleho sadrokart…
@sako22 my sme davali pred 25 rokmi biely do kupelne a som ho penetroval. bola to specialna penetracia, smrdila ako slivovica... dodnes ziaden problem... aj na strope mame tatransky profil a to mi kazdy hovoril ze to ude sama plesen.... dolezite je, aby to bolo paropriepustne.., cize z druhej strany ziandy penetrak, alebo velmi malo....
Odpovedať
A môže ísť biely sadrokartón na zástenu okolo geberitu a sprchové kútu, na ktorom bude obklad ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mimms:

@sako22 my sme davali pred 25 rokmi biely do kup…
@mimms Mám rovnakú skúsenosť. Pred 22 rokmi tuším ani iný, ako biely SDK nebol. Mám z neho spravenú kúpeľňu, sprchový kút a WC a do dnešného dňa sa nevyskytol absolútne žiadny problém.
Odpovedať

@blackp Ja mám v kúpelni strop "biely"SDK už 6-7rok a bez problému, tak ako píše @kejsix...Nad sprchou mám ventilátor a mám v kúpelni aj práčku nad ňou SUŠ-ku a nemám problém...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od purplesticks:

A môže ísť biely sadrokartón na zástenu okolo geb…
@purplesticks Prečo by nemohol ísť??? Kľudne...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?