Horúca

Zateká od strechy po obvode stien

Dobrý deň majstri som bezradný už som skúsil toho naozaj veľa , po rekonštrukcii RD mi začalo po zateplení stropov (samozrejme na poriadok parozábrana a všetko čo k tomu patrí ) zatekat od vrchu stien po obvode celého domu .. už som prevzdušnil aj strechu vetracími strešnými kominikmi . Strecha je rovná s miernym sklonom ... ja si myslím že sa niekde buď voda zráža tým že kurim a keď je vonku zima hore sa tvorí (kondenz) fakt už neviem všetky nové stierky sú po obvode zatecene ... prosim vás niekoho skúseného o radu ak sa niekto s tým stretol ... podotýkam všetko zateká len po obvode
Odpovedať
Ako - kde - čím sú zataplené stropy?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od starysomar:

Ako - kde - čím sú zataplené stropy?
@starysomar zdravím vás , zateplené stropy sú v celom dome minerálnou vatou 20 cm
Odpovedať
Je zvonka či zvnútra?
Odpovedať

Je zvonka či zvnútra?
@starysomar zvnútra
Odpovedať
Rosný bod sa dostal pod strechu :(
Odpovedať

@starysomar nejaká rada tip na odstránenie rosneho bodu ?
Odpovedať
Profilova fotka
V lete uz davni som dokoncil tiez poschodie a v zime mi takto zacalo kondenzovat po obvode a zateplenie domu zvonku pomohlo. Kondenzovalo to na venci. Tiez som neveril ze to takto dokaze priam az tiect ale bol to masaker. Nepises ci je dom zatepleny a ak nie tak ta to nemie.
Odpovedať
Profilova fotka
@valentikmarek 1) vidno aj plesen na osteniach = slabo kuris, malo vetras. Treba si kupit za par euro teplomer/vlhkomer a kurit/vetrat podla neho. to co tam je nestaci 2) termokamera z pozicovne a pofotit, predpoklad je studeny veniec (nezatepleny).
Odpovedať
nakreslite rez stenou a strechou ako to mate vyriesene, dolezite je aby tepelna izolacia steny bola napojena na stresnu, taktiez odvetranie je dolezite, ak nad vatou mate neizolovany priestor ten treba odvetrat
Odpovedať
Ja nemám dobrú radu len poznámku: Zatepľuje sa zásadne zvonku. Vnútorné môže byť až prípadne dodatočne. Tamto vyzerá, že sa dostal rosný bod až pod strop. Silnejšie kúrenie možno pomôže, netuším.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

V lete uz davni som dokoncil tiez poschodie a v z…
@wolodymyr ahoj ano nieje zateplený z von takže keď ho zateplim z von by to mohlo pomôcť ano ? Lebo v dome je dostatočne teplo , nestačilo by zatepliť strechu alebo niečo iné ? Asi nie že
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od valentikmarek:

@wolodymyr ahoj ano nieje zateplený z von takže k…
@valentikmarek ked ides v zime von, tiez si nedavas iba čapicu a spodky...takto nejak to funguje aj zo zateplenim
Odpovedať

@valentikmarek - tu si jeden sused vraj stavbár pred pár rokmi zateplil byt zvnútra. Neskutočne kašle. Nechcel by som vidieť, čo má na stenách pod tým zateplením...
Odpovedať

@valentikmarek "nieje zateplený z von" Tým si to celé objasnil. A bude horšie, keď bude väčšia zima.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@valentikmarek "nieje zateplený z von" Tým si to…
@frantisekca ahoj a keď ho zateplim aj z von a nechám to zateplenieaj z vnútra stropu mohlo by to prestať ?
Odpovedať
Prestane az sa odpari co sa nazbieralo.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Prestane az sa odpari co sa nazbieralo.
@starysomar ize odporučenie od vás znie odpariť vysušiť a zatepliť dom ano ?
Odpovedať
Tak.
Odpovedať

Tak.
@starysomar ani to nemusi stacit, ak ma strechu zateplenu z vnutra, steny zateply zvonka stale bude mat odhaleny veniec, kde sa to moze vyzrazavat. ja odporucam nakreslit skladbu a oslovit nejakeho projektanta nech vam to prepocita, bude to urcite lacnejsie ako zateplit a celit rovnakemu problemu.
Odpovedať

@starysomar keď sa mu robia takéto mokré mapy na stenách, tak tá minerálna vata ktorou má zateplený strop už bude asi nacucaná vodou
Odpovedať
Inak, len taka otazka. Ak zateplim strechu z vrchu, ako sa mi posunie rosny bod nizsie pod zateplenie? Respektive na mur hore v izbe....
Odpovedať
Zateplenie MUSI byt navrhnute, realizovane tak, aby rosny bod nikdy nevysiel do/pod mur/stresny preklad...
Odpovedať
Profilova fotka

@valentikmarek Isto to pomoze lebo teraz chladis veniec z kazdej strany. Pri plochych strechach musis zaizolovat aj atiky a to aj zhora.... nestaci len spredu aj zhora a bokov pojde chlad. Skratka ak veniec zasahuje do obytneho priestoru musi byt perfektne zaizolovany.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

@valentikmarek Isto to pomoze lebo teraz chladis…
@wolodymyr nie len pri plochých, aj pri šikmých musíš zatepliť veniec a štítové steny zhora. Ja som už videl toľko striech že krokva ležala na štítovej stene a nad tým len poistná hydroizolácia. Vždy rovnaká odpoveď na otázku o zateplení, majsti vraveli že to sa nezatepluje. Počas prvej zimy..., asi mám zle urobenú strechu zateká mi, ale počas leta nezatekalo.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od durko64:

@wolodymyr nie len pri plochých, aj pri šikmých m…
@durko64 toto zas pisem inej teme 😀
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?