Parozabrana pri zatepleni strechy polystyrenom.

Dobry den. Poprosim o radu - konkretne zateplujem strechu drevenej chaty skladba strechy drevo lepenka kanadsky sindel. Zateplovat idem sivym polystyrenom 20 cm , strecha je sikma dosky polystyrenu zrezavat nebudem - vzniknute sikme dutiny po stranach budem vyplnovat montaznou penou s uzavretou bunkovou strukturou. Moja otazka je : Je nutne toto vsetko od spodu prekyt parozabranou , alebo mozem rovno uzatvorit drevenym obkladom resp. ak ano ci nechat medzeru medzi polystyrenom a obkladom , alebo dat tatransky profil tesne na polystyren. Podotazka ak mam dost priestoru je lepsie nechat medzi strechou a polystyrenom medzeru , alebo je dolezite dosky polystyrenu lepit rovno na strechu samozrejme z vnutra. Dakujem za kazdy nazor a radu.
Odpovedať
Treba parozábranu.
Odpovedať
Profilova fotka
@bobach parozábrana by išla odnikaľ nikam, v chate sa tvorí minimum pary, a celé je to deravé, tam parozábrana je na ozdobu.
Odpovedať
Dakujem. Mozno by bolo vhodne doplnit , ze do buducna uvazujem o celorocnom uzivani chaty , zateplena je aj z vonku 15 cm greywall + oplastenie zrubovy profil hr. 3cm , steny ako take maju hrubku 6cm cely obvod chaty ako aj priecky , vykurovanie klimou + podlahove infra kurenie a v plane mam aj permanentne odvlhcovac vzduchu. Chata ma drevene eurookna izolacne dvojsklo. Zateplenie strecha z vnutra a steny zvonka viem ze nie stastne riesenie no body zateplenia sa navzajom prekryvaju viac ako 15 cm. tak neviem ci aj tak budu vznikat tepelne mosty a k tym dieram nemyslim si , ze je to cele derave ja tam ziadne diery neevidujem ziadne prudenie vzduchu max. vymenou tepla ani ziadne zatekanie nepochopil som to cele derave. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@bobach fólia by musela byť dokonale prelepená aj s podlahou cez steny. Ak je niekde jeden neprelepený pás, je to deravé, ak je jeden prechod kábla neprelepený, je to deravé, keby ste robili test zbadali by ste prúdenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?