Odpoveď na príspevok od starysomar:
Ako - kde - čím sú zataplené stropy? @starysomar zdravím vás , zateplené stropy sú v celom dome minerálnou vatou 20 cmOdpoveď na príspevok od starysomar:
Rosný bod sa dostal pod strechu :( @starysomar nejaká rada tip na odstránenie rosneho bodu ?Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
V lete uz davni som dokoncil tiez poschodie a v z… @wolodymyr ahoj ano nieje zateplený z von takže keď ho zateplim z von by to mohlo pomôcť ano ? Lebo v dome je dostatočne teplo , nestačilo by zatepliť strechu alebo niečo iné ? Asi nie žeOdpoveď na príspevok od valentikmarek:
@wolodymyr ahoj ano nieje zateplený z von takže k… @valentikmarek ked ides v zime von, tiez si nedavas iba čapicu a spodky...takto nejak to funguje aj zo zateplenimOdpoveď na príspevok od valentikmarek:
@wolodymyr ahoj ano nieje zateplený z von takže k… @valentikmarek - tu si jeden sused vraj stavbár pred pár rokmi zateplil byt zvnútra. Neskutočne kašle. Nechcel by som vidieť, čo má na stenách pod tým zateplením...Odpoveď na príspevok od valentikmarek:
@wolodymyr ahoj ano nieje zateplený z von takže k… @valentikmarek "nieje zateplený z von" Tým si to celé objasnil. A bude horšie, keď bude väčšia zima.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@valentikmarek "nieje zateplený z von" Tým si to… @frantisekca ahoj a keď ho zateplim aj z von a nechám to zateplenieaj z vnútra stropu mohlo by to prestať ?Odpoveď na príspevok od starysomar:
Prestane az sa odpari co sa nazbieralo. @starysomar ize odporučenie od vás znie odpariť vysušiť a zatepliť dom ano ?Odpoveď na príspevok od starysomar:
Tak. @starysomar ani to nemusi stacit, ak ma strechu zateplenu z vnutra, steny zateply zvonka stale bude mat odhaleny veniec, kde sa to moze vyzrazavat. ja odporucam nakreslit skladbu a oslovit nejakeho projektanta nech vam to prepocita, bude to urcite lacnejsie ako zateplit a celit rovnakemu problemu.Odpoveď na príspevok od starysomar:
Rosný bod sa dostal pod strechu :( @starysomar keď sa mu robia takéto mokré mapy na stenách, tak tá minerálna vata ktorou má zateplený strop už bude asi nacucaná vodouOdpoveď na príspevok od valentikmarek:
@wolodymyr ahoj ano nieje zateplený z von takže k… @valentikmarek Isto to pomoze lebo teraz chladis veniec z kazdej strany. Pri plochych strechach musis zaizolovat aj atiky a to aj zhora.... nestaci len spredu aj zhora a bokov pojde chlad. Skratka ak veniec zasahuje do obytneho priestoru musi byt perfektne zaizolovany.Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
@valentikmarek Isto to pomoze lebo teraz chladis… @wolodymyr nie len pri plochých, aj pri šikmých musíš zatepliť veniec a štítové steny zhora. Ja som už videl toľko striech že krokva ležala na štítovej stene a nad tým len poistná hydroizolácia. Vždy rovnaká odpoveď na otázku o zateplení, majsti vraveli že to sa nezatepluje. Počas prvej zimy..., asi mám zle urobenú strechu zateká mi, ale počas leta nezatekalo.Odpoveď na príspevok od durko64:
@wolodymyr nie len pri plochých, aj pri šikmých m… @durko64 toto zas pisem inej teme 😀