Zapusteny Velux vs. krytina Janošik (Blachotrapez)

Zdravim ľudkovia mám veľkú dilemu rozhodol som sa pre stavbu menšej chalupky v goralskom style 4,5 x 9m a ako krytinu som si zvolil model Janošik nakoľko asi najviac pripomina asi najviac dany štyl. Zo zadnej strany k lesu a smeru slnka v popoludnajšich hodinách som kúpil zatiaľ 1x strešné okno Velux GLL MK06 plus zatepľovaciu sadu BDX 2000 omylom pre štandartnu montaž ale nieje problem kupiť tu druhu pre zapustenu montaž ak sa ukaže že je potrebna. Takže konečne k jadru problemu ktorym je ako to urobiť nakoľko k tejto kombinacii niesu na nete žiadne informacie. Hlavnym problemom je tvar a konštrukcia krytiny Janošik nakoľko nieje letmo položena ako klasicke krytiny ktoré povrchovo licuji z latovanim strechy ale v tomto pripade sa da povedať že kopiruju kaskadovito povrch latovania čim zachadzaju cca 35mm pod uroven latovania čim dosť výrazne komplikuju vyber vhodného oplaštenia strešneho okna. Konzultoval som to aj zo zastupcom od Veluxu a ten tiež nevedel jednoznačne odporučit konkrétne oplechovanie len mi poradil dve možnosti a to bud EDN alebo EDJ sadu z ktorej by možno možno po úpravách bolo niečo vymyslieť .Nikto zo strecharov v mojom okoli nerobil takú to montáž tak mi ani nevie poradiť. Preto by som bol nesmierne vdačny keby mi niekto vedel aspon čiastocne pomocť ako z toho von pripadne nejaky strohy navod alebo odkaz na niekoho kto take niečo už realizoval. Dakujem pekne a s pozdravom Jaroslav P .
Odpovedať
Profilova fotka
bez dotknutia, Velux nie je goralský štýl. Otvor treba olatovať debnením potom rám okna, horná strana musí pasovať a okolo použiť bežné oplechovanie, dolu sa vyvedie na krytinu. Nebude to tesne pri okne.
Odpovedať
Profilova fotka
okno osadit na uroven kontralat resp aj oplechovanie ... samozrejme bez nejakych pomocnych dodatočnych kontralat to nepojde. ak sa oplechuje na urovni kontralaty krytina by sa mala dat krasne ukončiť až pri lemovaní okna. (je to iba myšlienka. realne som ešte do tohto typu krytiny okno nemontoval)
Odpovedať
@marco1018 Marco dakujem a aj mne sa zdá že odebnenie na úrovni kontralát je jediná možna cesta. Jan 45 máš pravdu ale aj energeticky úsporna chalúpka na úrovni drevodomu tiež nieje v goralčine to pravé orechové ale doba a ceny sú už raz také! Páni ešte raz dakujem. ;-) Neskôr pridám aj foto!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?