Blachotrapez - plechový šindel JANOSIK

Profilova fotka
Uvažujeme nad touto krytinou od Blachotrapez - mate ju niekto? Zaujimali by ma referencie, popripade ako vyzera na murovanom dome?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. my ju máme na poschodovom murovanom dome od novembra a vyzerá úžasne. Sme spokojní. Len práca bola s ňou zložitejšia. vraveli strechari.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak sa mi podarí nájsť foto, tak pridám.
Odpovedať
Profilova fotka
@yannalendy
Odpovedať
Profilova fotka
@yannalendy Apriori ide o to, koľko máš peňazí... ;-) Úplná špica v plechu je fínska Ruukkki (niekdajšia Rannila) - na opačnom konci stoja výrobcovia typu Blachotrapez, či škridloplech. Ruukki si ale za kvalitu a prepracovanosť systému aj zapýta. Trochu menej drahý (a menej fajnový) je Lindab. Aby si rozumela, ide o celý systém uchytávania, kotvenia, prevetrávania - a riešení, ktoré aj v mnohom uľahčujú prácu strechárom a pritom aj skvalitňujú celý systém. Skvalitňujú - avšak aj "predražujú".. Lacnejšie systémy toto, zákonite, nemajú, lebo lovia vo vodách, kde sú ľudia, ktorí nemajú peniaze nazvyš. Ale niekde uprostred - kvalitou aj cenou - je napr. česká firma Satjam. Pomerne kvalitný materiál, celkom komfortný aj pre strechárov. Ale ako sa posťažovali moji strechári: ani Rukki, ani Lindab to nie je...
Odpovedať
pan leonard. čo to píšem tu ty za žvasty nie je normálne. čo za mudráka si ty. neviem čo to je výroba typu blachotrapez či škridloplech. myslim že škridľoplech je názov alebo resp. sa používa pre typ krytiny v tvare škridľa. to vyrába aj satjam aj rukki. atd.Janošík ja plechový šindeľ. montuje sa to ako moduléve krytiny typu. decra , metrotile a pod. Povedal by som, skôr že to je na drevené budovy, chaty atd. s
Odpovedať
Profilova fotka
@fordachsk Zle si myslíš... Najprv si naštuduj a potom sa tu rozdrapuj.
Odpovedať
tak mi povedz čo je to ten janošík
Odpovedať
@fordachsk Leonardom pravdepodobne myslel "ŠKRIDPLECH" od Maslenu :) Tak trocha kľudu, neviem, že by v niečom vyššie napísal nepravdu ...
Odpovedať
aha. tak aky je rozdiel medzi škridloplechom od blachotrapezu a maslenu?
Odpovedať
Profilova fotka
@slavusal dakujem za foto :) vyzera nadherne....
Odpovedať
Vie niekto povedat o kolko % je Ruukki drahsia ako Maslen?
Odpovedať
Profilova fotka
@yannalendy ďakujeme, no ako niekto spomínal maslen alebo ruukki to nie je, ale snáď nebudeme nadávať časom ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Krytinu janošik vyrába Blachotrapez a použitý plech aj z tou kresbou im priamo a len pre nich vyrába nemecká spoločnosť thyssenkrupp takže by som nepovedal že je to kvalitou až na konci. :-)
Odpovedať
Vidím, že aspoň jeden je znalý. Správne. Blachotrapez LIsuje krytiny, ktorá sa volá Jánošík. Materiál z ktorého sa to vyrába je od výrobcu Thyssen Krupp stahl a pod názvom Relief Wood Ral 9005 s povrchovou úpravou 35micronov. Plech je na vysokej kvalitatívnej úrovni a vyrábajú ho len pre Blachotrapez, lebo BT je najvačším odberateľom zvitkových plechov od TK. Takže pán Leonardom rád vás poučím ohľadom produktov BT.
Odpovedať
Dobrý den. Uvažovala som davat Janošika na strechu,ale potom ma oslovila Germanie nemáte niekto skúsenosti? Manžel sa do toho bojí íst lebo momentalne je aj akciová a zdá sa mu za to malo,aby sme po 10rokoch nemuseli davat strechu novú. Mame nacenenú Lindab a blachotrapez je tam dost cenový skok,ale kde by sme ozaj nerady šetrili je práve strecha aby sa nám to nepomstilo:-(
Odpovedať
Profilova fotka
@kika050 my sa tiez rozhodujeme medzi Janosikom a Germaniou...tak by som bola tiez zvedava ci s nou ma niekto aj dlhodobejsie skusenosti...
Odpovedať
dobrý deň, ak vám môžem poradiť, tak Janošík je skôr krytina na drevenice alebo na drevodomy. germania je na nové modernejšie domy. obidva produkty sa vyrábaju alebo lisuju z materiálu od _Thyssen Krupp. Takže materiál je toho istého zloženia a viac menej aj podobnej povrchovej úpravy. Ale germania musi byť z ICE CRYSTAL. Nemyslím si že by ste mali problémy s tou strechou. Lindab to tiež vyrába z podobného materiálu ako BT. Takže povrchová úprava a zloženie plechu je viac menej to isté.
Odpovedať
Profilova fotka
Ľudia, kde toho Jánošíka zohnať a aká je cena? Našiel som prospekty, ale cenová ponuka žiadna :-(
Odpovedať
@vapno92 napis mi tvoj mail tu a pošli nakres strechy a ja ti ho urobim za 10min
Odpovedať
@fordachsk ohľadom top kvality firmy blachotrapez sú na tomto fóre aj iné nemenej zaujímavé názory vcetne foto - hrdze po pár rokoch takze treba pohľadať iba a dozviete sa viac.... :-)
Odpovedať
videl som to. poviem ti len že to nie je plech od thyssen kruppu. Tie fotky čo tu ľudia dávaju ako nekvalitný materiál je od inného výrobcu. nema taku kvalitu ako thyssen. len ked idu kupiť krytinu tak za 5eur za m2 nemôžu chcieť kvalitu. to robia aj ostatný výrobcovia krytin. Majú kvalitny materiál a menej kvalitný materiál. ale ked ide zákazník vyložene po cene neostáva im nič iné len im ten šmejd dať. Jánošík aj Germania sa lisuje vyložené iba od thyssenu alebo USS košice a TATA steelu. Takže viem že je to kvalitné.Takže tu by som sa nebál.
Odpovedať
Profilova fotka
@fordachsk a prečo nie aj na murovaný dom.?! Ide len o vizáž domu alebo aj funkčnosť? my chceme celý dom prispôsobiť vidieckemu štýlu. Aj okolie domu a Jánošík sa nám zdal vhodný.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@jojosr tak porovnat Ruukki a Maslen je trosku od veci :D ...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@fordachsk sorry ale príde mi absurdné aby na jednej strane top výrobca mal výrobky veľmi nekvalitnej triedy a na druhej strane mal výrobky top triedy????? To mi chceš povedať že aj ruukki ma výrobky ktoré hrdzaveju po pár rokoch na streche? Nemyslím si sorry....veľmi slaba obhajoba...hodná akurat tak made in poland.... :-)
Odpovedať
marioff !!! 4 komentáre za sebou behom jedného večera teba musí asi niekto platiť v tej propagande ak sa smiem spýtať čim sa zapodievaš ked máš take presvedčivé reči
Odpovedať
No my sme sa nakoniec rozhodli pre Lindab síce je drahší, ale predsa len mam strach z Blachotrapezu nechcela by som meniť opat o par rokov strechu na to nemam. Lindab dal celkom slušnu ponuku tak hádam bude dobre. Kiež by som verila nášmu staremu domu a dala nan škridlu,ale váhu 9,5ton no to neriskujem preto plech..
Odpovedať
@chabada a kto platí teba? :-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?