Väzníkový krov - čo musí obsahovať dokumentácia?

Zdravím, vie mi niekto poradiť čo musí obsahovať projektová dokumentácia väzníkového krovu ? Z ktorých častí dokumentácia pozostáva ? Dal som si urobiť väzníkový krov a výrobca mi k nemu dodal statický prepočet a výkres celkového osadenia jednotlivých väzníkov a výkres jednotlivých väzníkov. Nič viac. Nejaká technická správa, alebo spôsob montáže, atď by k tomu nemal byť ? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@4wowa4 výrobca dodáva dokumentáciu na svoje výrobky, nie projekt. Pre použitie potrebujete projekt na stavebné povolenie a a to, čo Vy chcete je projekt na realizáciu. Dodávateľ väzníkov musel vychádzať z podkladov projektanta a ten musí dorobiť zvyšok.
Odpovedať
Pozor na to ze niektory dodavatelia su mudrejsi ako projektant a statik projektu a zmenia si cely vaznikovy krov ako im vyhovuje. Dodrzia sklon, tvar ale zvysok pomenia podla seba z argumentom ktory sa v stavebnictve pouziva ak carovna formulka. "Prosim Vas, projekt znesie! My to vieme lepsie.". Dojdes na to az ked je neskoro a mas krov osadeny.
Odpovedať
@panak kto zodpoveda za statiku väznikov projektant alebo vyrobca?
Odpovedať
@recost obaja... opytaj sa statika co projektoval Apollo 1, Trinity, bytovy dom Centroom v Piestanoch ? Ak to je v projekte dobre urobene a problem vznikne zlou realizaciou tak vyrobca. Ak je to zle spocitane v projekte tak statik ktory robil projekt. Svojvolne menenie projektu vyrobcom je podla mna nespravne.
Odpovedať
@4wowa4 budes sam montovat väzniky?nato potrebujes montazny navod?
Odpovedať
@panak takze vyrobca?
Odpovedať
@recost uz som odpovedal. Obaja
Odpovedať
Profilova fotka
@4wowa4 ja ked som zadal veznikovy krov len kvoli cenovej ponuke, tak mi poslal k tomu celu statiku, a tvar veznikov,,, po dohode ze ok chcem projekt, poslal uz iba, nejake vymery (ze kolko dreva , akej kvality, kolko a ake spony ,) celkom nepodstatne, lebo bolo to aj v statike teda to dolezite, a poslal k tomu vlastne opeciatkovane dokumenty,,takze teoreticky, kedze som si robil vezniky sam som nemusel platit za projekt ale dat si urobit len cenovu ponuku, a v tom bolo vsteko co som potreboval :)
Odpovedať
@jan45 ok, chapem co myslis.. Projekt domu je jedna vec, to poriesil projektant, v technickej sprave uviedol, ze vaznikovy krov riesi a navrhuje vyrobca vaznikoveho krovu. Ten dodal vazniky, dodal staticky prepocet, dodal vykresy jednotlivych vaznikov (ich rozmery) a vykres osadenia jednotlivych dielcov na venci.. Ale nemam ziadnu technicku spravu k montazi vaznikov, napr ako maju byt kotvene, cim maju byt kotvene, ci kotvou chcemickou, mechanickou, ako maju byt vazniky vzajomne upevnene jeden o druhy atd.. Kto ma riesit toto ? Kto ma dodat papiere k tomu aby to napr. stavebny dozor vedel odkontrolovat ?
Odpovedať
@recost vaznik nebudem montovat ja ale firma, no problem je ten ze dnes kazda firma robi vsetko a dokopy nic.. Cize potrebujem montaz niecim odkontrolovat..
Odpovedať
Profilova fotka
@4wowa4 zvyčajne dadavaju iba rozmery jednotlivych vaznikov+ nejaké statické cisielka a sposob zavetrania latami Samozrejme plan kde ktorý vaznik patri...
Odpovedať
Profilova fotka
@4wowa4 ja len jeden zazitok zo stavby... vaznik namontovala certifikovana firma, riadne zakotvila, zavetrila. Pokryvacske prace spravila ina firma. Uplne ina partia -profesionalnych ukrajinsky rozpravajucich odbornikov na vsetky remesla sa rozhodla vytrahat vsetky vodorovne zavetrenia lebo im prekazali pri ukladani mineralnej vaty na strop... A krov stoji stale....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@4wowa4 objednajte strecharsku firmu iste najdete vokoli kontrolov poverte stavebny dozor
Odpovedať
Profilova fotka
@tarbavalaba po montáži strešných lát už toho zavetrenia asi veľa netreba
Odpovedať
Profilova fotka
@eagleowl iba ze su skrutkovane, spoje riesene aspon tak ako som riesil ja, lebo spoj na 5 cm latovani, s klincekmi je nefunkcny
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze nerozumiem....ja len píšem že pomocné zavetranie (ktoré je aj tak len klincované) po natlčení stoviek metrov strešných lát v á 30cm rozostupoch výrazne spevní celú konštrukciu....niektoré kusy zavetrania musia ostať ale určite ich netreba veľa...hodne záleží od tvaru konštrukcie.
Odpovedať
Profilova fotka
@eagleowl skor od sklonu zavisi, cim vyssi tym viac potrebujes zavetrenie ;)
Odpovedať
@4wowa4 mne k vazniku dodavatel spravil projekt pre vaznik, sucastou toho projektu bola aj statika vazniku a aj montazno realizacny postup, tento projekt putoval k statikovy RD a ked vyhovoval tak ho architekt zakomponoval k PD RD. Kotvenie, ako, co, kde, cim ma riesit zhotovitel krovu do PD k vazniku, teda aspon ja som to tak mal.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?