Typ strechy na altánok

Ahojte, poprosil by som o rady, prípadne skúsenosti. Staviam si na záhrade altánok, rozmery 6x4 m. Foto priložené. Teraz mám dilemu akú strechu dať??Chcel som pôvodne pultovú a plechovú krytinu, ale na to potrebujem sklon aspoň 8st. Predné stĺpy chcem 2,5m a ak by som dodržal sklon tak zadné musia byť 2,0m čo sa mi zdá málo. Ak by som zadné stĺpy nechal 2,25m tak sklon by bol len 3,6st, to je asi málo........ Prípadne dám všetky stlpy 2,5m a dám klasickú sedlovú strechu, ale to sa mi príde ako drahšie riešenie. Ak by vám niečo napadlo, príapadne foto ako ste to riešili budem rád. Dakujem pekne za všetky odpovede.
Odpovedať
ja by som dal Ačkovu strechu a falcovany plech
Odpovedať
@sur na taky sklon jedine fólia, plech by cez falce zatekal, alebo zmeniť typ strechy
Odpovedať
@sur mám podobný altánok len celá konštrukcia z dreva, strecha jednoduchá sklon len na jednu stranu na 4 m to stačí , výšku mám na jednej strane 2,6 m a nižšia cez 2 m krytina asfaltový šindel, po 25 r. som už pár vymenil, okolo komína, z krbu, komín je z kamennej odpadovej rúry 150 cm priemer
Odpovedať
@duzu Dakujem za radu, vedel by si mi prosím poslať 2-3 fotky tej strešnej konštrukcie ako si to robil? Dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@sur máte už dokončený altanok? Viete poslať fotku/y ? Ďakujem
Odpovedať
Na taketo nieco sa podla mna hodi najlepsie plechova krytina. Ono ci uz falcovany plech alebo nieco take viacej oku lahodiace, to je jedno si myslim, to je uz vec vkusu. Teraz chceme nieco podobne stavat na jar pomalicky a tam planujem objednavat Ruukki krytinu, co mame aj na streche, nech to pekne ladi a posobi tak jednotne.
Odpovedať
@michal_66 Myslím, že sur nečakala pol roka na odpoveď a nejakú strechu už hádam len dala. 🤔
Odpovedať
@chrobak7 ved to je v poriadku, ale nie je jedina, kto riesi altanok 😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?