Presvetlenie strechy

Profilova fotka
Zdravím Vás strechári, chcem sa opýtať, má niekto presvetlenú strechu terasy plexi škridľou? Zaujímalo by ma, ako to vyzerá a ako to plní efekt (neviem si predstaviť ako to funguje keďže v lete svieti slnko z iného smeru ako v zime). Nie je pod tým v lete teplo, podobne ako cez sklo? (normálne sa asi pod škridľu dáva izolácia aby neprehrievala priestor ak sa nemýlim, a pod plexi tým pádom izolácia ísť nemôže) Neviem si to vôbec predstaviť ako to vyzerá zospodu ani z vrchu.
Odpovedať
Profilova fotka
To sa dava na neizolovane strechy pod krytinou. Inak jedna stara neonka to vyriesi ved tolko tam niesi.
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr Nerozumiem čo vyrieši neonka? Aby bol dostatok svetla vnútri domu pre kvety a aj pre nás hlavne v zime, keď si strechou zakryjem najväčšie okno, ktoré najviac presvetľuje obývačku s kuchyňou? Rozumiem, že sa to nemôže izolovať...ale neviem si predstaviť ani ako to vyzerá a ani ako tá krytina potom plní účel, aby na terase nebolo teplo.
Odpovedať
Profilova fotka
@venusa915 juj moja ale necuduj sa ... napisala si ze to chces na strechu nie na presah strechy. Vyzera to ako obycajna skridla len je priesvitna a ak teraz mas jrytinu hreje rovnako ako ta priesvitna
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr Napísala som na strechu terasy... myslím že to je jasne napísané. To nebude presah strechy, ale o dom kotvená strecha s opornými stĺpmi nad terasou, spojenou s domom. Teraz máme krytinu, na dome, ale je odizolovaná. Keďže na terasu premýšľame nad priesvitnou, tá odizolovaná nebude takže rozdiel tam určite je a ešte k tomu tá priesvitná škridla sa vyrába z nejakého polykarbonátu pokiaľ viem klasická škridľa polykarbonátová nie je. A ten vzhľad ma stále zaujíma..na nete viem dohľadať len reklamné obrázky,ja by som chcela reálne fotky od niekoho kto to prípadne má doma. Keby aj na streche domu to je jedno len nech vidím ako to vyzerá. Úprimne takéto odpovede mi moc nepomôžu a diskusia tým pádom pre mňa nemá význam....ako že neonka to vyrieši... P.S. Nie som žiadna tvoja, a ani hlúpučká pipka, ktorá nevie čo od nudy, tak tu vypisuje. Myslím, že aj na fóre by sa mala udržiavať nejaká úroveň komunikácie.
Odpovedať
@venusa915 plexi škridla sa používa keď treba dostať trochu svetla do nezatepleného podkrovia. a robí sa to spôsobom, že sa nahradí len malá časť škridiel aby nebola na povale úplná tma. je to však dosť drahá záležitosť, a povedal by som, že zbytočná. Keď dáš na terasu škridlu tak to samozrejme uberie svetla v dome. potom skôr porozmýšlať nad pergolou, volajú to bioklimatická, alebo lacnejšie riešenie drevená pergola s polykarbonátom a cez leto dať zospodu tieniacu plachtu.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasr1 ďakujem za odpoveď. Ja som si to takto aj myslela, plán je dať polykarbonát, viem o jednom type ktorých aj prepustí svetlo a nie je pod ním teplo (obsahuje akési hliníkové vlákna, ktoré odrážajú časť slnka) v prípade že by náhodou bolo teplo alebo naloniec použijeme iný polykarbonát,tak presne,na leto tieniacu plachtu, ale majstri čo idú stavať konštrukciu ma neustále presviedčajú o škridle s takýmto riešením presvetlenia, že dať aspoň metrovú časť nad oknom priehľadnú....vraj z dôvodu že polykarbonát bude o chvíľu škaredý, no neviem... tá škridla sa mi ako nápad moc nepozdávala od začiatku, a presne aj kvôli cene, ktorá je oproti klasickej škridle cca 10x vyššia. Na pergolu nemáme miesto, jej svetlá výška by bola pod 1,9m, so spádom na konci ešte nižšie.. máme malý sklon strechy (bungalov) a najnižšia časť strechy je ledva tak, aby sa pod strechou dalo normálne chodiť bez zohýbania sa, takže jediné riešenie je dať striešku v tvare sedlovej, trochu nižšie od pôvodnej strechy, napojená bude na strešné trámy (tomu ja už úplne presne nerozumiem)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?