Zateplenie strechy - škridla

Ahojte, chcel by som si zatepliť strechu (svojpomocne) , chcem sa ale poradiť, čím mám najlepšie zatepliť strechu, ktorej krytina je škridla ? Zároveň koľko vrstiev zateplenia treba keď mi vôbec nejde o pohľad ? Nejaké reálne skúsenosti návody a podobne, prosím nemáte ?
Odpovedať
@borios66 skus byt konkretnejsi a napis o aky dom sa jedna (novostavba/starsi dom), typ krovu (vaznik/klasika), tvar krovu (plocha/sikma strecha), terajsiu skladbu strechy (co je pod skridlou), aky na to mas rozpocet, co chces zateplenim dosiahnut a potom ti tu urcite viaceri poradia.
Odpovedať
Jedná sa o starší dom Typ krovu klasika tvar krovu je šikmá strecha Pod škridľou je len parozábrana. Rozpočet aktuálne neriešim samozrejme čím lacnejšie tým lepšie... Nechcem aby toľko tepla unikalo cez strechu.
Odpovedať
@borios66 sorry, ze som neodpovedal skor no ak niekomu odpovedas, pouzi tlacitko odpovedz hned pod prispevkom, takto mi nedalo upozornenie, ze si reagoval na moj prispevok... planujes zateplovat sikminy (mas tam podkrovne izby?) alebo rovny strop? pokial na to mas cas a chut, kup najlacnejsiu vatu a medzi krokvy natlac tolko, kolko je krokva, potom pomocny rost a krizom dalsiu vrstvu, tak aby si mal aspon 30 - 35cm celkovu vrstvu vaty, vatu uzavri parozabranou a dalej co chces (sadrokarton, dreveny obklad atd.)...pozor na foliu co mas pod skridlou, zisti si ci je kontaktna alebo nie (ci sa o nu moze vata dotykat alebo nie)... dalsia moznost, rychlejsia a drahsia je, dat to zastriekat striekanou izolaciou...
Odpovedať
@marek_norway už budem vedieť :) áno jedná sa o šikminy, a nebudú tam vôbec izby, skôr iba skladovacie priestory :-) čas sa najde, teraz bude nato ideálny priestor ked ani nebude cca 40 stupnov len pri krytine... no je tam klasická kontakttná textília. treba to robiť na 2 vrstvy ?
Odpovedať
@borios66 ked tam nebudu izby, preco to chces zateplovat v sikminach? vsak zatepli strop nad obytnymi miestnostami, resp. podlahu v podkrovi...ked chces po tom chodit tak zase treba spravit rost...v dvoch vrstvach preto, lebo 30 a viac cm hrubu vatu nekupis...inak ak by si zateploval podlahu, tam ti tam staci polystyren a ten bude lacnejsi ako vata...z coho je podlaha, resp. aky strop je nad obytnymi miestnostami? je tam betonova deka alebo dreveny stukator?
Odpovedať
Myslíš že bude stacit spraviť "dvojité dno"? Je to starý dom, čiže všade je drevený stukstor potiahnutý nejakým tenuckym poterom, čiže asi ostanem pri zateplení len podlahy, všade dám polystyrén , treba to aj nejak kryt ? Či stačí len položiť a tam kde chcem chodiť si spravím debnenie napr z OSB dosiek ?
Odpovedať
@borios66 pokial to podkrovie neplanujes vyuzivat inak ako sklad, tak uplne staci zateplit podlahu...prikryvat to nemusis, polystyrenu sa nestane nic pokial nan nesvieti priame slnko...sprav to v 2 vrstvach, 2. vrstvu krizom cez prvu aby si prekryl spoje, a poriadne sa vyhraj s detailami okolo pomurnice ak tam mas priestor, to su kriticke tepelne mosty...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?