Porovnanie výrobcov falcovaná strecha klik Panel Retro

Ahoj všetci, hľadám skúsenosti s klikovými panelmi v Retro na strechu novostavby – konkrétne porovnanie výrobcov ako Ruukki, Blachotrapez, Bilka a prípadne iní ak poznáte (napr. niekto spomínal aj iné značky?). Zaujíma ma dostupnosť a dodávatelia okolo Košíc, ceny a hlavne dlhodobé skúsenosti po 2–5 a viac rokoch používania. Plánujem inštaláciu bez plného zaklopu, len dosky s medzerou 10 cm medzi doskami, a ide mi najmä o hluk (dážď, vietor, teplotné rozťahy). V mojom súčasnom dome som si sám montoval Blachotrapez len podľa ich návodov – super ticho, mám pod tým spálňu pukne len minimálne pri slnečnom nahriatí ráno /večernom ochladnutí, dážď/vietor veľmi nepočuť Silný dážď v noci je skôr ako jemný šum kde sa dobre spí. Ale všimol som si mierne vypukliny na pár miestach (vidno len pri špecifickom uhle slnka) – je to bežné, alebo sa tomu dá predísť? Na novej streche budú dĺžky panelov cca 5,65 m. Teraz som dával 4,7 m. Kto má podobnú inštaláciu, ako sa to drží v čase? Ako sa dá predísť vypuklinám? Teraz som ich napočítal zo 4-5 na 55 m2. Pri montáži som si ich vôbec nevšimol Ďakujem za tipy a fotky, ak máte! Navačším postrachom sú pre mňa 4 strešné okná v projekte. Falcovaný plech sa ťažko napája na lemovanie okolo okien. PS: Ak máte odporúčania na predajcov v okolí KE. Teraz sa pohrávam s Bilkou lebo majú aj lemovania a doplnky na jednom mieste a nemusim zháňať kade tade. Čo ma zaráža je absencia recenzií tejto značky. Má to niekto? Tiaž majú ten dvojitý prelis ako Blachotrapez. Len čo som sa bavil s predajcom po telefóne tak tam zrejme ručne dolepujú ten filc proti kondenzu kde u Blacho som to mal z výroby. Blacho mi príde na dnešné ceny predražený. Pred 3 rokmi boli ceny ešte u nich fajn.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od betonhero:

Ahoj všetci, hľadám skúsenosti s klikovými panelm…
@betonhero A čo vlastne chceš? Veď na každú jednu otázku si zároveň hneď aj odpovedáš.😁 Neďaleko od Košíc, pri S.N.Vsi máš výrobcu krytín - Lindap. Čo sa týka vlniek, či chybových "jamiek" na paneloch, tak tie vznikajú nevhodnou manipuláciou, napr. pri prenášaní plechov v horizontalnej polohe, prehnutím, ohybom a pod... Najčastejšie však pri zarážaní plechov do klipového falcu. Treba to robiť postupne, po dlhších úsekoch, nie naraz. Keď raz na nejakom mieste plech natiahneš, on už sa nikdy nevráti do pôvodnej polohy a vytvorí buď jamku, alebo vydutie. A čo sa týka kvality jednotlivých značiek, tak všetko je čert ako diabol a k tomu niektoré sú aj riadne predražené - platíš za názov značky. Orientuj sa podľa ceny, no hlavne si aj dobre naštuduj technické listy plechu - napr. hrúbku plechu, hrúbku pozinku a ochranných vrstiev a pod... Na parametroch plechu niekedy aj riadne klamu zákazníkov... A Ty - naštudovaný, zrazu zistíš, že cena rôznych značiek je síce podobná, ale výrobky nie sú rovnaké 😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@betonhero A čo vlastne chceš? Veď na každú jednu…
@petersd chcel som vám to opísať čo najpodrobnejšie :D Ide mi hlavne o to aby som sa vyhol tým priehlbinám lebo neviem či je to mojou vinou. alebo to tam už bolo. Po streche som nebehal posuval som sa somár na xps polystyrénoch pod kolenami. Zámky zatĺkal drevom a gumeným kladivom ako píšeš. A pukle tam sú aj tak. Pýtam sa do akej krytiny ísť 233 m2 bude cena iná pri Ruukki ako pri Blacho. Neviem ťahá má skúsiť tu Bilku je to presne montáž ako cez kopirák Blacho. Na blacho tu vidím recenzie ale na rumunov Bilka nie. Lindab ma trošku zložitejšiu montáž a treba viac klampiarskeho naradia alebo sa mýlim?
Odpovedať

@petersd chcel som vám to opísať čo najpodrobnejš…
@betonhero Mňa Bilka nepresvedčila. Už nepamätám že čím, ale aj tým, že "romania". Takisto ma svojho času nepresvedčili ani poliaci. A to som komunikoval asi s 3-4 výrobcami. Nemci, alebo napr. taká Rova sa mi videli dosť predražení, nuž nakoniec som ostal pri slovákoch. (a pritom cca 1 km odo mňa mám aj obchodné zastúpenie a sklad Blachotrapezu 😁) Osobnú skúsenosť mám s Maslenom a neskôr aj s Lindapom. Keby som zas potreboval, tak zase by som zobral od tých dvoch. ... a možnože aj skôr od Maslenu. Rozhodla by cena (za rovnakú kvalitu)
Odpovedať

@betonhero Mňa Bilka nepresvedčila. Už nepamätám …
@petersd Myslis ze Maslen bude mat lepsiu kvalitu oproti poliakom? Ponukaju v standarde to iste ako Blacho teda napr. vedia nalepit ten drip stop proti kondenzu uz vo vyrobe ? Bral si od nich? Prave som poslal do Maslenu ziadost o cenovú ponuku.
Odpovedať

@betonhero Mňa Bilka nepresvedčila. Už nepamätám …
@petersd Zarazila ma jedna produktova fotka na priamo na stranke slovenskeho vyrobcu Lindab. Po väčšine strechy vidno vypukliny. Tie pukle je vidno hlavne vpravo. To vyzera ešte horšie ako u mňa. Pravdepodobne je to úkaz zapríčinený montážnou partiou a nie výrobcom ale tomuto sa presne chcem vyhnúť. Je nejaký grif na montáž? Pritláčať plechy niečim pri skruitkovaní alebo stačí podlepovať páskou po dĺžke?
Odpovedať

@petersd Zarazila ma jedna produktova fotka na pr…
@betonhero Máš pravdu, ja by som na ich mieste takú fotku nezverejnil. Mohol im to aspoň grafik vyretušovať 😅 Predpokladám, že čím vyšší klikfalc/zámok má panel, tým to bude odolnejšie voči vzniku puklín. Práve kvôli výške tohto falcu by som si teraz asi zobral opäť toho Maslena. Síce som nemeral, ale v očiach sa mi jeho falce vidia vyššie oproti Lindapu a aj tak nejako subjektívne som mal pocit, že sa tvrdšie zaklápali a lepšie držali. Prečo si vôbec mal XPS pod kolenami? Montáž predsa musí prebiehať tak, že na položený panel už nestúpeš, nechodíš po ňom.
Odpovedať

@betonhero Máš pravdu, ja by som na ich mieste ta…
@petersd Nejdem nikoho dehonestovať nie som konkurenčný trol, nech si tam zverejňujú čo chcú ale takéto vypukliny sa nedali prehliadnuť. Videl som to dnes na stránke aj ďalšej firmy tiež tam majú takúto montáž. Keď chodím po Bardejove tak vidím tam desiatky nových falcovaných striech. Väčšinou pekne spravené aj oplechovania komínov aj strešné okná. Tipujem že to budú asi strechy väčšinou od poliakov keďže je tam na poľskú hranicu čo by kameňom dohodil. Pri montáži plechov sa nestúpa na ne nie ale samozrejme musíš sa dostať na štít dať plechy a potom bočné oplechovania a oplechovania komína robíš potom. Mal som malý sklon strechy 12 stupnov tak som sa hravo presúval s polystyrenom. Potom ak ti treba časom vyčisťiť komín alebo urobiť nejakú opravu na streche, tak či tak budeš musieť tam chodiť. Mne obkladač obkladal balkon a nielen že nafrcal tam lepidlo na terasovu strechu ktora bola 20 cm nižšie pod balkonom ale na ďalšej časti strechy sa špinavými rukami od lepidla pridržiaval strechy na prístavbe ktrora je zas o 20 cm vyssia ako balkob tak to zasral aj tam. Sú tam 3 tlapy ktore už dole nezisli. Este sa odvazil vrieskat ze som si to mal spravit lepsie. A on zato nemoze ze strecha je čierna.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?