Pleseň na dreve pre krov

Zdravím, z píly mi dodali drevo na ktorom je zelená pleseň (huba???), drevo nebolo ošetrované proti drevokazným škodcom a hubám. Budeme ho striekať Lignofixom. Je treba okrem fungicidu (lignofix...) aj nejak očistiť/ošetriť miest s výkvetom? Resp. je to na reklamáciu? Ďakujem za reakciu
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@vietkong je to zo spadnutých stromov, ale pevnosť pre Váš účel to nezníži. Na nátere si pozrite návod, kedy treba náter zopakovať a či sa tam po piatich rokoch dostanete. Stačí zelená skalica.
Odpovedať
@vietkong Ja som pred 3 dnami vytvoril http://www.modrastrecha.sk/forum/stre.... Ale ja som mal pri stavbe krovu pekne drevo, bolo aj natrete proti hnilobe a skodcom. Avsak stavba sa rychlo zatvorila a asi sa mi tam nazrazala vlhkost so spodu, a vytvorila sa mi plesen - uplne pod stitom nad kliestinami. Teraz tam je 45C a 30% vlhkost, takze dufam ze vsetky plesne a huby uz vymreli. Da sa to pekne kefkou zoskrabat. Dlho som studoval na internete a v zadade to nema vplyv na kvalitu dreva, ma to len mozno zdravotne nevyhody kebyze to dychas, ale aj tak to bude cele zavrete. Dufam ze to bola u mna plesen, a nie nejake huba - ak huba tak to uz je fatalne keby dalej rastla a mala vhodne podmienky. Ak aj ty budes mat vlhkost po stavbe ako ja, tak ta plesen/huba bude mat o to vacsiu tendenciu viacej rast, lebo ty ju mas UZ teraz na dreve. Ale potom ked sa ti vlhkost ustali tak aj rast plesne/huby sa zastavi. Je to o tvojom pocite ci to tam budes trpeit. Urcite by som taketo drevo vratil, ale som lajk.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@mcsmekac nepíšem, že to nie je možné na inom dreve, ale sú tam praskliny, ktoré vzniknú až po dlhšej dobe a muselo byť skladované bez podloženia.
Odpovedať
Toto nevzniklo po napílení a nebolo to pílené z gulatiny v kôre,najskor zo suchárov ,aj tie už dlhšiu dobu ležali na zemi, predpokladám pár mesiacov. Urob toto:z čela hranola(hranolov kt.sa ti nepozdávajú) odpíl pár cm, ak je na ploche na čerstvom reze v celom profile resp.v jeho väčšej časti znateľné napadnutie,teda nielen povrchové, tak to reklamuj. Zamodrenie/začernanie je prípustne len na okraji gulatiny, nesmie ísť do jadra. Dôvod: rezivo bolo pílené z tzv."C" kvality a tá nie je vhodná na konštr.rezivo. čbtp
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?