Odpoveď na príspevok od nomadeq:
Dobrý deň. Chcel by som Vás poprasiť o radu ohľad… @nomadeq hlinik by ti neskorodoval, takze mas v tom jasno. Mas pozinkovany ocelovy plech. Kupis aj farby na strechy na skorodovany pozink, tam staci mechanicky odstranit tu najhorsiu hrdzu (staci drotene kefa) a potom priamo natieras farbu. https://www.farby.sk/farby/farby-na-k... navod mas tu https://www.farby.sk/mediadir/Renokov... Ale tych naterov je viac, hladajOdpoveď na príspevok od nomadeq:
Dobrý deň. Chcel by som Vás poprasiť o radu ohľad… @nomadeq tiež mám pozinkovaný plech ale do takého stavu som ho nikdy nenechal, ak by to bola moja voľba dám to dole a novú krytinu ktorú nebudeš musieť nikdy natierať poplastovaný plech, ja som si zohnal natierača , na 150m2, veľmi strmá strecha ihlanová ,+ všetke žleby, bol stále istený lanom a chcel za to 1200 Eur + farbu 4 5kg krabice a riedidlo 10l ,niečo málo ešte ostalo, má výkonnú wapku na 3 fázy, colovú hadicu tým zišla všetka stará farba ktorá sa olupovala, následne 2 náttery veľkým čtetcom farba je univerzálna i ako základová a tretí náter nanášal mopom , teraz je 8 r. po farbení a stále ako nová, dovtedy som dával väčšinou len jeden náter vydržal max 10r.Odpoveď na príspevok od duzu:
@nomadeq tiež mám pozinkovaný plech ale do takého… @duzu je naivna predstava, ze lakoplast vydrzi vecne, garancia je aj u tych najlepsich je 25 rokov. Plast zostarne, popraska, dostane sa pod neho voda a ked je to este lakoplast bez zinkovej vrsty, tak mas "vymalovane". Nedajboze sa lakoplast poskodi pri pokladke, mas o zabavu postarane aj skor.Odpoveď na príspevok od nomadeq:
Dobrý deň. Chcel by som Vás poprasiť o radu ohľad… @nomadeq Opieskovať, Wapkou poumývať nechať vysušiť, natrieť farbou...Za jeden deň hotovo...Odpoveď na príspevok od zita19:
@duzu ja som len reagovala na tvoju naivnu predst… @zita19 u nás med? ved by to ukradli aj s domom , to dávajú len farníci kde sa skladajú a s kostola by to bol problém dať dole, v lete som bol na dovolenke v jadrane zlatníík mal vonku pred obchodom vystavené zlato v otvorenej vytríne , prídem do obchodu a tam slovák, a tvrdil že mu to nekradnú lebo by to každý videlOdpoveď na príspevok od duzu:
@zita19 u nás med? ved by to ukradli aj s domom ,… @duzu vies co? Chytas sa ptakovin. Jednoducho to ber tak, ze tebou navrhovany lakoplast nie je tiez najvacsie terno, aj ked v pomere cena/vykon vychadza celkom dobre. Nic viac a nic menej som ti nechcela oznamit. Bud to spracujes alebo nie. Ale to uz nie je moj problem. Pan sa pytal ako natret zhrdzaveny pozink, skus sa venovat tomuOdpoveď na príspevok od zita19:
@duzu mohol si si tu trapnost usetrit. Vsak? @zita19 ale ja som nepísal ktorá zitka , čo ked to bola tá s pesničkyOdpoveď na príspevok od duzu:
@zita19 ale ja som nepísal ktorá zitka , čo ked … @duzu Si sa vyznamenal....Odpoveď na príspevok od nomadeq:
Dobrý deň. Chcel by som Vás poprasiť o radu ohľad… @nomadeq Zdravím, neviem či je to este aktuálne ale strechu by bolo dobré určite vyčistiť vysokotlakovou Vapkou s turbo rotačnou tryskou kde zíde všetka mastnota, nečistoty pripadne starý náter, ak nieje Vapka, tak prebrusiť ... základnu farbu určite štetcom aby sa poriadne dostala do porov plechu , vrchnú už vklude valčekom. čo sa týka základnej farby kvalitná je napr Tikkurila , ale aj dosť drahá, vrchnú väčšinou dávame z Chemolaku - Strechona, tiež veľmi dobrá farba aj dobre sa s ňou robí .. k základnej farbe treba extra riedidlo a do vrchnej farby tiež iné riedidlo..Ak by ste chceli pomocť, tak realizujeme nátery pomocou lana. Prajem pekný deň