Je rozdiel medzi keramickou a betónovou škrídľou?

Keramicke su vraj kvalitnejsie, ale drahsie. Je vobec nejaky rozdiel medzi klasickou betonovou skridlou alebo keramickou? Aky? Dakujem :)
Odpovedať
Nám odporučili betónový Bramac a to máme veľmi drahú stavbu z najnovších materiálov, ale asi bude dôležité o aký typ strechy sa jedná a sklon.
Odpovedať
Tuto dilemu sme riesili aj my, ale napokon sme sa rozhodli pre keramiku. Skus si pozriet strechy v reali, najma tie uz niekolkorocne, tie betonove stracaju farbu, na keramike som to zatial nikde nespozorovala. Ale je mozne ze aj tie betonove su dnes uz o cosi kvalitnejsie a nevyblednu tak rychlo.
Odpovedať
Ja som sa rozhodol pre betón Bramac. Zavážila cena, kvalita, farba, ktorú som chcel bez príplatku, veľký formát, omnoho lacnejšie doplnky ako pri pálenej škridle. Váha nehrala žiadnu rolu-skoro rovnaké ako škridla. A nebanujem.
Odpovedať
My sme sa dnes rozhodli pre tondach. Páčil sa nám aj bramac, ale predsa len na tom betóne sa skôr vytvára mach a stráca farbu, pričom tondach garantuje farebnú stálosť. Samozrejme dôležitý je sklon strechy, poloha domu atd. Keramika je síce drahšia, ale na našej streche to nerobilo až taký cenový rozdiel, takže ideme do toho. :-)
Odpovedať
Co sa tyka zivotnosti, asi to bude jedno. Beton je vraj nachylnejsi na chytanie machu a casom trochu vybledne. Keramicke skridle maju spravidla horny zamok, ktory prispieva k lepsej vodotesnosti, manipulacia s takouto skridlo je vsak tazsia, neda sa len tak zasunut, pokial ju treba vybrat, treba nadvihnut aj okolite skridle.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
presne ako pisu. betonova skridla je po par rokoch skareda, zajdena, machova. lepsia je asi palena skridla - tondach. vzhladovo vydrzi dlhsie pekna. a urcite sa da len tak vymenit, ked sa poskodi. nieje pravda, ze sa to neda. da sa to. hocikedy vymenite poskodeny kus velmi jednoducho.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?