Je veľký finančný rozdiel medzi šikmou a rovnou strechou?

Ahojte. Viem ze sa to neda strelit len tak z brucha, ale je na tom istom dome medzi rovnou a sikmou(aj clenitou) strechou velky financny rozdiel? Dakovala :-)
Odpovedať
@alica258 : ,,Viem ze sa to neda strelit len tak z brucha" Dedala si ziadny rozmer, material, tvar, nakres, obratok, typ domu. Nic. Kazda odpoved by bolo strelenie z brucha.
Odpovedať
Je.
Odpovedať
vo fr mi nacenocali firmy na kluc aj rovnu aj sikmu, na cca 50m2 bola sikma lacnejsia o 4tis eur
Odpovedať
ked aj pri sikmej streche odlievas strop tak nemyslim ze ten rozdiel bude velky
Odpovedať
Profilova fotka
podla toho, co pod strechou kto rozumie. Vela ludi si neuvedomuje, ze strecha je aj zateplenie, parozabrany, sadrokartony. Treba zratat cenu za kazdu, takto sa to povedat neda. Ak pod sikmou strechou chcete povalu, ktora bude mat nejaku nosnost, tak sikma bude mozno aj drahsia. Naozaj to treba prepocitat na konkretny pripad - plocha strecha ma nosnu konstrukciu (zelezobeton, miako, a ine), a atiku. A na tom materialy, ktorych sa minie menej ako na sikmej streche a ceny su podobne ako s tymi na sikmej - parozabrana, tepelna izolacia, folia a pripadne pod nou geotextilia a kotvy alebo strk. Na sikmej mas lacnejsiu nosnu konstrukciu, ale tie ostatne materialy su drahsie, lebo ich je viac. Sikma strecha nie je len krov a skridla - to by si mohla napr. povedat, ze plocha strecha je len atika a folia.
Odpovedať
Profilova fotka
@alica258 ak myslis clenitou tzv. bungalovovou a sikmou takou, ze ide len zhora do stran sikmo od stredu na 2 strany, tak ano.. Je to velky fin. rozdiel... totiz pri rozlozitej streche potrebujes miliont tych vrcholovych a stredovych dielov, ktore idu na kusy a to su ine palky.... Vela sa da usetrit strechou, ktora ide len od stredu dole na jednu a druhu stranku a nic viac... pricom jedna je napr. kludne vyssie a druha nizsie :) vacsinou na bungalovy davaju tak, neviem, aky typ domu idete robit Davam priklad na jednu aj na druhu.. vlastne na tej druhej fotke mas tiez obe strechy vedla seba.... jednoducha aj zlozita ( napravo). Urcite je ta zlozita drahsia,ovela.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
@katrin21 môžete mi prosím Vás napísať , na akej mailovej stránke nájdem ten druhý bungalov so šikmou strechou vpravo (sivo biely)
Odpovedať
Profilova fotka
@erimah netusim,to je susedov dom🤣
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?