Jaky rozmer krokve zahradniho domku se zelenou strechou 5x3m?

Ahojte, planujeme zahradni domek 5x3m porfix 20 s rovnou strechou sklon 2% a atika ze 3 stran. Jaky je bezpecny rozmer krokve na delku 5m a jaky rozestup? Vaha zavodnene strechy cca 100kg/m2, snehova zona 1. Je mozne na jedne strane krokve posadit na pomurnici 10x10 a na druhe rovnou na venec jako na obrazku? Diky moc za nazory.
Odpovedať
Popripade by asi bylo vhodnejsi reseni na kratsi stranu. Nicmene stejna otazka, jak velike tramy na zelenou (extenzivni) strechu?
Odpovedať
Je viacmenej jasne ze druhy sposob je vhodnejsi, je velky rozdiel rozpon 3 a 5m. Nemame ale info co presne na tej streche bude-zemina?, strk,? kolko-10cm ci pol metra? Pomurnice by som daval rozhodne 2.
Odpovedať
Profilova fotka
@tadeasm spád riešiť nepotrebujete, vodu potrebujete zadržať, Zaťaženie je rozdelené do dvoch skupín, fixné, a v tom je započítaný aj substrát a hmota pre akumuláciu vody, a náhodilé, to je voda, sneh a človek. Keď si zvolíte všetky materiály, tak si nájdete stránku na webe, kde to približne vypočítate. Vhodnejšie sú kratšie kroky, ako pomúrnica stačí doska alebo fošňa.
Odpovedať
Diky za rady! Skladba strechy by mela byt osb desky, parofolie, tepelna izolace do 15cm (EPS/XPS), hydroizolace (asi fatrafol), geo folie, isover flora 50mm, substrat cca 30mm a rozchodnikovy koberec. Kolem dokola 20cm pas kacirku. Hmotnost zavodnene desky se substratem by mela byt cca 100kg na m2. Jak vysoke krokve budou na takovou strechu stacit? 8x16 po 50cm?
Odpovedať
Profilova fotka
@tadeasm nechcem napísať, že to je nesprávna skladba, ale musím . Na čo sú tam tie izolácie? a 30 mm substrátu, to je zaprášená strecha. Denne sa z nej odparí 15 mm vody, tam treba trámy(vlašské krokvy), osb, geot, fatrafol, geo, 10 cm štrku, geotext., 15-20 cm substrát a potom zelinu. A potiahnuť na strechu vodovod, lebo to vyschne každé leto na kameň. V zime to bude dostatočná tepelná izolácia objektu. Hranoly by stačili
Odpovedať
@jan45 skladbu strechy jeste promyslim, vsude ctu ze treba i tepelnou izolaci, ale pravda - je to zahradni domek. Substrat se da nahradit mineralni vlnou na to urcenou, tzn. odpada prasnost a drzi vodu. Ale v lete se asi zalevani nevyhneme. Uvidime. Kazdopadne velmi dekuji za rady!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?