Drevo pre krov KVH

Profilova fotka
Zdravím chcem sa spýtať či niekto ma viditeľné Klieštiny ako na fotke. Použili ste KVH ?. Pre lepsi vzhľad. Alebo sa KVH hranoly nehodia pre horizontálne polohy ? Niekde som čítal ze sa môžu v spojoch zlomiť. Dĺžka je 7metrov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pavol_molnar:

Zdravím chcem sa spýtať či niekto ma viditeľné Kl…
@pavol_molnar To bude BSH Si ...
Odpovedať

Zdravím chcem sa spýtať či niekto ma viditeľné Kl…
@pavol_molnar Máš na výber. 1.Klasické rezivo,samozrejme aj s vrchol.spojnicou,inak dôjde k prehybu vlastnou váhou. Pri 7m rozpone aspoň 28×10cm. Ak ti nebude vadiť nejaká výsušná prasklina/ trhlina.Nesmie byť stredové rezivo,ale radiálny rez,nemontovať čerstvo napílené,ale vzduchosuché. 2.BSH,popraskať by nemal,samozrejme keďže to nie je z 1ks,tak lepené spoje vidno.Cena násobne vyššia. Teda závisí od tvojich preferencií,masiv.hranol pôsobí originálnejšie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andynr:

@pavol_molnar Máš na výber. 1.Klasické rezivo,sa…
@andynr KVH môžeš samozrejme tiež použiť,to je z 1ks.
Odpovedať
Profilova fotka

@pavol_molnar Máš na výber. 1.Klasické rezivo,sa…
@andynr no mame v projekte ze sú tam tie kliestiny 2x 60x160. A v strede je zvislo ten hranol vesiak ( je to nazvane) od krokvy ku kliestine 80x100 ma tam vôbec význam lebo videl som domy kde to takto vonku nemajú.
Odpovedať
Profilova fotka

@andynr KVH môžeš samozrejme tiež použiť,to je z…
@andynr ako myslíš s jedneho kusu? KVH je nadpajaný aj po dlžke.
Odpovedať
Profilova fotka

@andynr ako myslíš s jedneho kusu? KVH je nadpaja…
@pavol_molnar KVH spoj má vyššiu pevnosť ako samotný materiál ...teda ak sa zlomí tak mimo spoj.... Kvalitu reziva resp. jeho vlastností by mala riešiť firma (statik) čo krov zhotovuje.....
Odpovedať
2x60mm,čo sú v podstate 2 foršne,sa mi zdajú na rozpon 7m dosť subtílne aj preto,že to prepaľuje viac slnko,zrážky. 2x60mm sa nerovná 120mm v celku. Kľudne by som dal KVH 100x160(180)mm,v strede vešiak 100x 120( 140)- ten tam treba,aby sa klieština nedeformovala horizont.aj vertikálne. Kvh bývajú aj v celku,samozrejme zavisí od profilu a dľžky. Určite sa nezlomí.
Odpovedať
Profilova fotka

2x60mm,čo sú v podstate 2 foršne,sa mi zdajú na r…
@andynr tak teraz som zarazeny ked mi píšeš že 2x60x160 kliešitna pre jedno A-čko strechy je menej nadimenzovana na dlžku 7m. lebo tu nieje aspon nic zavesené ale v dome vnutri bude na tom cely sadrokartonový strop. krokvy su 80x200 klieštiny 60x160 a strede vešiaky 80x100, pomurnice 150x150
Odpovedať

@andynr tak teraz som zarazeny ked mi píšeš že 2…
@pavol_molnar Dal si dotaz,ja som reagoval na základe svojej praxe. Ostatné je na tebe.
Odpovedať

@andynr tak teraz som zarazeny ked mi píšeš že 2…
@pavol_molnar predpokladam ze to mas tak v projekte, bude to v pohode, ved to musel preratat nejaky statik.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?