Čím nalepiť polystyrén na asfaltový pás na starej plochej streche?

Chceli by sme zatepliť jednu plochú strechu starej menšej stavby. V súčasnosti je na nej IPA - natavené asfaltové pásy. Rozmýšľame na to nalepiť 20cm polystyrénu a na neho nalepiť asfaltovú izoláciu, len neviem, čím je vhodné ten polystyrén lepiť na pôvodnú asfaltovú izoláciu. Treba na to lepidlo typu "DenBit DISPER STYRO LT" alebo sa dá použiť aj nejaká PUR pena? Ide mi o čo najjednoduchšie a najlacnejšie riešenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@stefan30 to záleží aj od atiky, ale najjednoduchšie je pár dosiek ukotviť hmoždinkami a pásy len položiť a prilepiť na ukotvenú podložku. Strechár by to mal vedieť a ak to chcete robiť sami, dajte pozor na požiar. Alebo len položiť a prisypať štrkom.(môže byť aj stará tehla, ale tá sa časom rozpadne.)
Odpovedať
@jan45 mali ste na mysli ukotvit drevene dosky do plochej strechy a na tieto drevene dosky lepit potom polystyren? Neviem, ci som to spravne pochopil.
Odpovedať
Profilova fotka
@stefan30 netreba, stačí do jestvujúceho podkladu, je tam betón alebo iný konštrukcia , súčasná krytina sa môže prederaviť. Celý problém je, že riziko plochej strechy je v vo vysatí vetrom, na malej ploche by som to riešil len pri sypaním bez lepenia na pôvodnú strechu
Odpovedať
Polystyrén treba nalepiť nízkorozťažnou Pur penou priamo na asfalt. Na polystyrén geotextíliu a na to povlakovú krytinu / FATRAFOL/ a máte pokoj.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?