Čo s vypukanými strešnými atikami na plochej streche?

strecha je vo vybornom stave ma 40 rokov, ale atiky su v havarijnom stave..
Odpovedať
Profilova fotka
Opravte ich.
Odpovedať
@antonmesaros dakujem za radu! ste mily..
Odpovedať
Profilova fotka
@ivcavana Aká otázka taká odpoveď.Musíte zadať viac údajov ,aký je to dom z čoho je murivo, omietka v akom stave sa to nachádza ,aké sú povrchové úpravy ,čo s tým plánujete do budúcnosti ?,najlepšie priložiť zopár fotografií.Vaša otázka znela asi ako keby ste sa spýtali "mám sukňu v akou farbou si mám zafarbiť vlasy"?
Odpovedať
:-D hehe ste ma velmi pobavili, ale prave na tu otazku by som ja dokazala max. pohotovo odpovedat! kedze pracujem v kadernickom salone, cize celkom by som, to iste ocakavala od Vas, nakolko pracujete v stavbarskom salone, s tak sirokym zaberom a dlhorocnymi skusenostami... :-)
Odpovedať
@ivcavana Pomohli by fotky.
Odpovedať
som si vedoma, budu zajtra..
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
wáw.predstavoval som si všeličo ,ale toto nie.Tu sa jedná o hrubé narušenie statiky celého obvodového múru.Vrchnú čať bude zrejme nutné sanovať (zbúrať) a postaviť nanovo.Vo vašom prípade je nutné ,aby ste na obhliadku zavolali autorizovaného statika na vypracovanie posudku a následných prác.Na dome na fotto je veľmi hrubo narušená statika múru ,Hrozí celkový kolaps jednej zo stien.Neberte to na ľahkú váhu je to nutné bezodkladne riešiť a opraviť.Zrejme bude nutné prehĺbenie a rozšírenie základov pod tou narušenou stenou.Na poslednej fotto je vidieť že vrch obvodovej steny sa nachádza pokročilom štádiu rozpadu.Odporúčam neparkovať tam auto ani sa tam nezdržiavať pri silonom vetre.Môže dôjsť k pádu omietky ,alebo muriva.Zrejme to drží pokope len oplechovanie atiky. ;-)
Odpovedať
o tom vsetkom sme informovani, ale dakujem, budete urcite vyborny vo svojej praci.. ja by som skor potrebovala poradit nejaku firmu ktora ma gule, pustit sa do toho...z osmych firiem sme vylucili 5, lebo sa priznali ze nemaju odvahu, dve firmy sa nam uz neozvali, alebo nedvihaju telefon, a ta posledna chce za strechu 14.000€ .. je najidealnejsie pocasie, uz to nemame v plane odkladat, je kriza a nema nam to kto spravit...to je nas problem!
Odpovedať
a mame vypracovany aj staticky posudok ]-( ale ani jedna firma si ho nepytala, vypracoval nam ho statik, firmy ktora chce zhodit celu strechu urobit ju nanovo za 14.000€. To zase ina firma nam robila aj sondu, a vraveli ze strech je vo vybornom stave, tak preco ju menit celu? ci?
Odpovedať
ale dve firmy sa zhodovali v tom ze obvod. mury sa spojuju statickymi sponami, sanuju sa iba atiky. alebo mate iny navrh?
Odpovedať
Profilova fotka
Síce som to nevidel naživo ,ale aj z fotografíí sa dá usúdiť ,že problém nieje strecha ,ale sadnutý základ.Ak to chcete opraviť musíte odstrániť príčinu a tou je sadnutý základ pod obvodovou stenou,nie strecha.Strecha a atika je len následok príčiny.Z toho čo dokážem vyčítať z fotto je nutné podkopať základy a nanovo podbetonovať širšie a hlbšie(najlepšie armovaný beton).Materiálovo to nieje drahé, ale moc pracné(treba na to niekoľko pracovitých chlapov).Až následne môžete opraviť poškodenú atiku (asi ju bude nutné z časti úplne zbúrať a urobiť nanovo) nakoniec riešiť strechu.Môj odhad opravy cca 4000€.
Odpovedať
Článok sa načítava...
az po kupe, nam statik zistil, ze stavba sada, na stranu kde sa vytvorila puklina. Vykopanim zakladov na narusenej strane domu sa zistil, jemny unik kanalizacie a naslednemu sadaniu a tym aj narusenu stavby..Poruchu sme odstranili ale dost sa mi popacuje vasa rada s podbetonovanim.. to na zaciatku navrhoval aj moj otec..Problem je ze sme dost nalepeni na susedoch..ale je to problem samozrejme nas.. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?