Odpoveď na príspevok od angel1:
Ako sa správne upevní krokva o pomúrnicu? Jedná s… @angel1 mne to strechari vhytali konstrukcnym vrutom s tanierovou hlavou normalne kolmo dolu na pomurnicu.Odpoveď na príspevok od angel1:
Ako sa správne upevní krokva o pomúrnicu? Jedná s… @angel1 a ide to aj nejako inak, ako si nakreslil?Odpoveď na príspevok od jan45:
uhlové príložky zboku uložené na pomúrnici. https… @jan45 ano, tak mi upevnili v pripade domu (vaznik). Ale toto je zahradny domcek a majsterko hovoril, ze odspodu pojdu skrutky. Ono sa nic nedeje, ved su spojene klestinami, len ma zaujima, ako posobi tlak strechu v akom smere.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@angel1 mne to strechari vhytali konstrukcnym vru… @sousedekovci89 aj ja by som tak dal. A asi by som najradsej zavitovu tyc skrz (ja som ale fanaticky vyznavac zavitovych 😜🤣🤣 )Odpoveď na príspevok od angel1:
@jan45 ano, tak mi upevnili v pripade domu (vazn… @angel1 tu záleží ako je na tom zvyšok väzby. Ale obvykle pôsobí na pomurnicu značná vodorovná sila od krokvy.Odpoveď na príspevok od angel1:
@sousedekovci89 aj ja by som tak dal. A asi by s… @angel1 ešte nám tu porozprávaj o tom, ako použiješ závitovú tyč pri upevňovaní krokiev na pomúrnicu (ktorá je položená na múre/venci) ???Odpoveď na príspevok od petersd:
@angel1 ešte nám tu porozprávaj o tom, ako použij… @petersd to nemyslíš vážne....čo ti napísať na to?Odpoveď na príspevok od angel1:
@petersd to nemyslíš vážne....čo ti napísať na to? @angel1 Nič 🙂Odpoveď na príspevok od petersd:
@angel1 Nič 🙂 @petersd ale predsa nieco :)) pomurnica sa bezne do venca upevnuje zavitovymi tycami....niekde teda uholnimi ako pisu vyssie.....krokvu na drevenej stavbe upevnim prevrtanim pomurnice a prevlecenim tyce. Nakoniec som vyuzil 10ky skrutky so sesthranou hlavou ....Odpoveď na príspevok od angel1:
@petersd ale predsa nieco :)) pomurnica sa bezne… @angel1 preco si si nedal povedat?Odpoveď na príspevok od jan45:
pri správne urobenom krove sa pomúrnica nekotví a… @jan45 Presne tak... všetky staré domy maali krovy iba položené na múrochOdpoveď na príspevok od petersd:
@jan45 Presne tak... všetky staré domy maali krov… @petersd na múroch boli vždy položené pomúrnice, tie slúžili ako veniec, neboli betonové vence, a na nich alebo krokvy,(menšie krovy) alebo priečne trámy s vyložením , na nich väznice, spodná , na stolici a vrcholová podľa rozponu krovu. Dnes sa dávajú aj vence, aj pomúrnice, ale Väzníkové krovy kladú priamo na vence.Odpoveď na príspevok od jan45:
@petersd na múroch boli vždy položené pomúrnice,… @jan45 pomúrnica - tragáre (priečne trámy) - potom zas "pomúrnica" (väznica) - a na tom najčastejšie nejaký A-čkový krovOdpoveď na príspevok od petersd:
@jan45 pomúrnica - tragáre (priečne trámy) - poto… @petersd presne, len názvy poznám len technické.Odpoveď na príspevok od jan45:
@petersd presne, len názvy poznám len technické. @jan45 ... a ja ako laik, len slangové z fachu. 😉Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@angel1 preco si si nedal povedat? @sousedekovci89 lebo konstrukcna skrutka mi pružila