Ako spojit nosne tramy s pomurnicou

Dobry den chcel by som poradit. Mam obvodove steny 30cm siroke. Nato budem robit veniec 30cm siroky a 25 vysoky. Pomurnice mam 18x18. Cez cely dom dlzka 14.5m maju ist stredom domu nosne tramy rozmeru 20x24cm na ktorych bude stolica krovu. Ako icham napojit k tej pomurnici ked tam bude iba 6cm ak bude pomurnica v strede venca?
Odpovedať
Profilova fotka
@mazgi15 na veniec das tramy a na tramy pomurnice
Odpovedať
@muska414 no len ja to mam inak riesene Neda sa mi tu pridat foto neviem preco pise nwdostatok pamate. Ja mam mat iba 3 trami na sirku domu natom postavena stolica. A potom iba rost robit na tych 3 tramoch. Tak tie tramy budu iba na 2 stranach domu. Rak by som poslal foto len neviem ako. Nech ce mi to tu pridat. Pripadne mam pdf
Odpovedať
@mazgi15 tesarsky spoj. Trámy nemusia byť položené iba na 6cm. Ale to všetko by malo byť vidieť v projekte ako to je myslené.
Odpovedať
Profilova fotka
@mazgi15 no na tom vykrese to mas na preplat... normalne pol hrubky z jedneho a pol hrubky z druheho hranola...
Odpovedať
No nevyhoda širok.30 cm tehal - vencov 🙂. Nosny tram na ktorej bude polozena stolica by nemala sediet len 6 cm na venci. Statika. Ako bolo vyššie spomenute, tak dat na veniec stropné-nosne tramy a na ne pomurnice. Zavitovky max. co meter cez obidvoje. Ale malo by to byt v projekte., statike... Robi sa to este aj koli tomu, aby,, nesiel presah do okien " hlavne u bungalovu.
Odpovedať
@muska414 a keby dam do venca z vonku iba 2cm extrudovany polystiren a pomurnicu potom vysunul do vonkajsej hrany tak by to vychadzalo ze na venci bude polozeny ten tram 10cm plus potom estw preplat s tou pomurnicou. Bolo by to v pohode?
Odpovedať
@radok presah do okien nebudem mat lebo idem na preklady dat este jeden ciar ytongu a az potom veniec a pomurnicu. A problem je ze ja nemam cely tramovy strop. Ale iba 3 tramy v strede domu a na nich stolica krovu a iba rost.
Odpovedať
Profilova fotka
...ja som to poriešil na našom dome takto.
Odpovedať
Krov nakres
Odpovedať
Profilova fotka
@mazgi15 ty mozes pomurnicu kludne prerusit, ak nechces oslabovat tram preplatanim
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?