Odpoveď na príspevok od d7s1:
Ahojte, máme pozemok v extraviláne obce označeny … @d7s1 Ešte raz. Chceš stavať v extraviláne aj keď má obec ÚP (celkom čerstvý...)? Nemáš prístup na komunikáciu, nemáš prístup k elektrine, vode... Čo tam vlastne chceš stavať? Len pre tvoju info. Podľa nového stavebného zákona sa v extraviláne nedá. Sú obce, kde nemajú ÚP a tak ľudia musia žiadať samosprávny kraj o záväzné stanovisko k stavebnému zámeru, kde musia samozrejme mať už vypracovaný projekt (dokumentáciu).Odpoveď na príspevok od d7s1:
Ahojte, máme pozemok v extraviláne obce označeny … @d7s1 u nás platí územný plán. Keď to v ňom je dovolené, tak sa dá stavať. Ak nie, tak jediná možnosť je zmeniť územný plán, ale platí to žiadateľ a možno to nebudú chcieť robiť hneď teraz kvôli jednému pozemku.Odpoveď na príspevok od d7s1:
Ahojte, máme pozemok v extraviláne obce označeny … @d7s1 ja mam skusenosti, ze na ten pozemok si mozes polozit batoh travy... nasa lokalita sa zacala riesit v uzemnom plane zacoatkom roku 2000. Prve domy sa zacali stavat v 2010... nejake problemy s IS boli az.do roku 2020....Odpoveď na príspevok od d7s1:
Ahojte, máme pozemok v extraviláne obce označeny … @d7s1 Podľa priloženého plánu daná oblasť ani nie je určená na individuálnu výstavbu. Ani výhľadovo. A aké povoolenie máš od obce? Na čo?Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@d7s1 Ešte raz. Chceš stavať v extraviláne aj ke… @frantisekca prístup ku komunikácii je elektrina a voda cca 100 územny plán je otvorený nieje nový len je otvorený.. snažím sa zistiť či to bude vôbec možné keďže sa v tom už stracam Ďakujem za odpoveďOdpoveď na príspevok od chrobak7:
@d7s1 Podľa priloženého plánu daná oblasť ani nie… @chrobak7 už som to odovzdal panií čo by mi to mala pomôcť riešiť no moc mi nepomáha.. nepamätám sa presne len niečo o vinati pôdy ..Odpoveď na príspevok od d7s1:
@frantisekca prístup ku komunikácii je elektrina … @d7s1 Obec má ÚP, takže urobiť zmenu ÚP (je z roku 2024?, tak prečo si to vtedy neriešil?). Ako si poriešiš tu úzku poľnú cestu a prípojky je na tebe.Odpoveď na príspevok od d7s1:
@chrobak7 už som to odovzdal panií čo by mi to ma… @d7s1 vyňatie pôdy nie je povolenie na stavbu. Je to len zmena druhu pozemku, ale čo sa dá robiť na tom pozemku, určí úrad v súlade s územným plánom.Odpoveď na príspevok od d7s1:
@frantisekca prístup ku komunikácii je elektrina … @d7s1 je to možné, ale pravidelne sa chodte osobne o tom informovat na obecný úrad a ukážte že mate vážný záujem, aby sa to doplnilo do nového územia na výstavbu Najprv si dali urobit geometricky plán, aby to už bola CKN parcela Svokrovci takto riešili pozemok, tiež tesne za hranicou existujúceho uzemneho plánu Trvalo to rok, lebo hlavne slovo je na úrade, pre nás, v Žiline