Rekreačná chata v extraviláne obce

Dobrý deň, vie niekto poradiť? Písal som na stavebný úrad otázku či môžem na mojej parcele (trvalý trávnatý porast) postaviť rekreačnú chatu ak dám časť parcely vyňať na stavebné účely. Chcel by som tam postaviť jednopodlažnú chatu cca 75m2. Chcem podotknúť že v danej oblasti je mnoho rekreačných chát podľa katastra až do 100m2 zastavanej plochy. Odpoveď z úradu: na danom pozemku nemožno stavať nič, keďže podľa platnej územno projektovej dokumentácii je daný pozemok vedený ako trvalo trávnatý porast... Viete mi poradiť čo mám robiť ako postupovať? Dal som za pozemok nemalé peniaze všade v okolí sú chaty nechápem prečo práve na našej parcele nebolo možné chatu stavať keď všade naokolo to možné bolo...
Odpovedať
Ešte ma napadlo nemáte niekto skúsenosť so stavbou chaty, ale ako jednoduchej stavby na individuálnu rekreáciu? Dala by sa takáto stavba postaviť aj v extraviláne obce aj keď daná parcela nie je v územnom pláne uvedená ak o rekreačná zóna, je len vedená ako trávnatý porast ma niekto skúsenosť?
Odpovedať
@koll86 mobilný dom tam umestniť môžeš tak prečo nie taký
Odpovedať
Jedine zmenit uzemny plan obce, ktory by ratal s tvojou parcelou na rekreacne ucely (presvedcit poslancov, ze je to pre obec dobre), To ci je to v intravilane, alebo extravilane nehra ulohu. Alebo mobilny dom - docasne odlozeny na tvojom pozemku.
Odpovedať
Mobilný dom tam nedostanem nedostal by sa tam kamión.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?