Súhlas vlastníka pozemku

Ahojte, neviete mi poradiť, podali sme žiadosť o stavebné povolenie a bolo nám prerušené. Chcú od nás súhlas vlastníka pozemku, na ktorom je zriadená elektrická skriňa aj vecné bremeno, moja otázka je, či je súhlas skutočne potrebný, keďže viem o RD, ktorý tento súhlas nepotreboval. Problém je taký, že na pozemku sú viacerí vlastníci a obávam sa toho, že by tým vznikli zbytočné komplikácie. Na pozemku nie je nič postavené, ani v budúcnosti nebude, kedzeide o malú časť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tat12:

Ahojte, neviete mi poradiť, podali sme žiadosť o …
@tat12 Takže chces návod ako vybabrať s ostatnými vlastníkmi a odobriť čiernu stavbu?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@tat12 Takže chces návod ako vybabrať s ostatným…
@frantisekca nie, nie. Len mi príde zbytočné pýtať si súhlas vlastníkov, keď majú na tom pozemku zriadené vecné bremeno, že sa tam môžu ľudia pripájať, povolenie pripojenia od elektrikárov mám.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tat12:

@frantisekca nie, nie. Len mi príde zbytočné pýta…
@tat12 Máš súhlas na vecné bremeno od všetkých vlastníkov toho pozemku? Lebo každý má podiel všade...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@tat12 Máš súhlas na vecné bremeno od všetkých v…
@frantisekca vecné bremeno tam už dávno zriadené je priamo spoločnosťou Slovenskej energetiky, keďže na tom pozemku je hlavná pripojovacia skriňa do siete.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tat12:

@frantisekca vecné bremeno tam už dávno zriadené …
@tat12 ale to je vecne bremeno sk energ. a nie vase ... to dava pravo im mat tam napr. trafo stanicu ale to hned neznamena, ze si tam kazdy moze tahat kabel ... to je ako najom, tiez ked prenajimate, tak preco by som tam nemohol byvat ? sak je to prenajimane ...a ked moze on ... a hlavne, tiez ho tam nemusia mat uplne koser, len je to taka vec, ktoru si dokazu "vynutit"
Odpovedať
Pred 15 rokm pýtali súhlas každého vlastníka aj na chatu, pri RD chceli aj ťarchu. Ak sa dá, odkúpte pozemok.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tat12:

Ahojte, neviete mi poradiť, podali sme žiadosť o …
@tat12 skúste odkúpiť podiel aspoň jedného spoluvlastníka a na SÚ preukážete vlastnícke právo k predmetnému pozemku
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tat12:

Ahojte, neviete mi poradiť, podali sme žiadosť o …
@tat12 K comu sa ma vlastnik danej parcely vlastne vyjadrit? Nie je mi to z popisu situacie zrejme. Ma sa vyjadrit ku stavbe nehnutelnosti na vasej (susednej parcele?), ma sa vyjadrit ku bodu napojenia IS? Opiste to viac. Takisto je potrebne vediet o aky typ parcely ide (C, E?) a co sa na tej parcele planuje robit (stavba alebo potrebujete danu parcelu vyuzit k inemu ucelu - povolenie na ulozenie IS napr....) Treba viac informacii, ale mozno to uz mas vyriesene, vzhlado na datum posledneho prispevku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od somecheck:

@tat12 K comu sa ma vlastnik danej parcely vlast…
@somecheck žiaľ stále to je v procese, keďže vlastníkom som posielala poštou listy a papier so súhlasom, aby to podpísali, žiaľ sa zatiaľ nevyjadrili. Parcela je registrovana ako E, je to v podstate len malý kúsok parcely pri ceste, kde je hlavný elektrický rozvadzač a stavebný úrad od nás požaduje tieto súhlasy (prvej chceli dohodu o zriadení VB), pričom iné domácnosti to nepotrebovali a bola postačujúca len fikcia súhlasu, keď sa posiela účastníkom konania oznámenie o začatí územného konania. Potrebujeme len súhlas, že sa tam môžeme napojiť do siete.
Odpovedať
Jasne, uz chapem. Ak tam mate vsetkych znamych vlastnikov, vsetci ziju a posta im bola dorucena, tak toto je ten lahsi pripad. Horsie by bolo, ak niekto medzicasom umrel, nie je zisteny a ma to za neho v sprave SPF. Fikciu navrhovali najskor aj mne, avsak tiez som nakoniec potreboval pisomne suhlasy k elektrickej pripojke. Zrejme to zavisi od uradnika na urade, tazko povedat. Tak drzim palce.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od janetbla:

@tat12 skúste odkúpiť podiel aspoň jedného spoluv…
@janetbla časom by sme to odkúpili, ale jeden vlastník, čo odkúpil jednu časť chce odkúpiť podiely aj od ostatných vlastníkov a potom by sa ta parcela rozdelila na časti pre každú parcelu a jednu časť by sme odkúpili, lenže časovo sa to akosi natiahlo a nehýbe sa to. Ani mne sa žiaľ ostatní vlastníci doposiaľ nevyjadrili.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od somecheck:

Jasne, uz chapem. Ak tam mate vsetkych znamych vl…
@somecheck áno, horšie je len to, že sa im akosi nechce vyjadrovať. A áno aj úradníčka sa zmenila. Ďakujeme, snáď sa podarí. :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?