Ako získať súhlas viacerých vlastníkov pozemku?

Dobrý deň, predpokladám, že budem potrebovať suhlas suseda pri stavebnom konaní. Lenže vlastníci susedskej parcely a domu sú styri osoby a každý ma 1/4. Predpokladám, že ak chcem dostať súhlas so stavbou, potrebujem osloviť min. 2-3 čo je problém nakoľko sa zdržiavajú mimo. Ďalšia otázka. Mali by byť súčasťou konania ak vedľa pozemku na ktorom chcem stavať je ešte jeden môj pozemok, až tak je sused ? cca 30 m od stavby.
Odpovedať
Profilova fotka
@charles91 oprávnené požiadavky a ochranu susedov zabezpečuje aj stavebný úrad dodržaním odstupov, výšky atď. Neznámych vlastníkov osloví verejnou vyhláškou, to nie je Vaša starosť.
Odpovedať
Profilova fotka
To, že sú mimo, ako to je otázka na stavebný úrad a nemyslím, si že by ho volali, keď je až cez ďalší pozemok, no otázka je, prečo ti na tom záleží či príde alebo nie
Odpovedať
@janina744 pýtal som sa, povedali že musia to zvážiť. Že pravdepodobne kedže tam je len jeden sused z druhej strany, asi ho prizvu. Zaleží mi na tom, pretože chcem začať skor stavať, a budem potrebovať ich súhlas. Rozprával som sa s nimi osobne, nemaju s tým problém, sme daleko od seba, akurát je problém ten, že ostatní sú bud v zahraničí, abo sa o nich nic nevie a preto sa mi nevyjadria.
Odpovedať
@charles91 žiaden súhlas susedov nepotrebuješ. Zákon nič také neukladá. Susedia budú stavebným úradom upovedomení, že začalo stavebné konanie a majú možnosť vzniesť námietku. Vôbec tá nemusí trápiť, či sú tu, či v zahraničí. Ak na úrade chcú niečo také, ako súhlas, opýtaj sa ich, na základe čoho, akého zákona.
Odpovedať
@charles91 ako píše @akvi žiaden súhlas susedov v konaní podľa stavebného zákona nie je potrebný. Stavebný úrad vymedzi okruh účastníkov konania, čo nemusia byť priami susedia, je to ktokoľvek, kto by mohol byť daňou stavbou dotknutý. A tí potom v konaní majú možnosť nahliadnuť do spisu, dokumentácie, ucastnit sa miestneho zisťovania, podávať namietky, pripomienky. Ale je to ich právo, nie povinnosť, nič z toho im nemusia urobiť a teda žiaden ich súhlas nie je potrebný, pokiaľ sú dodržané odstupove vzdialenosti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?