Stavebný denník: Predlaha a tip na retrospektívu

Stavebný denník. Dobrý deň prajem všetkým diskutujúcim a prispievateľom tu na fórach Modrej strechy. Chcel by som Vás poprosiť ak má niekto predlohu Stavebného denníka /na formáte mi nezáleží/ mohol by mi ju preposlať na môj mail : stanoborsik@atlas.sk . Budem mu moc vďačný. Viem že nektoré stav. úrady ho už nevyžadujú, no ja som trochu detailista a chcem ho viesť už len s titulu ako formu "retrospektívy" snáď po rokoch to bude zaujímajé si to preštudovať o pospomínať. )))) Vďaka velká ešte raz.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od stano5858:

Stavebný denník. Dobrý deň prajem všetkým diskutu…
@stano5858

snáď po rokoch to bude zaujímajé si to preštudovať o pospomínať

V tom prípade ti stačí excelovská tabuľka s 2 stĺpcami: dátum a popis. Viac ti odporúčam cashflow t.j. nahadzuj si bločky a faktúry do excelu. Nevyžaduje to veľa času, bo tak často matroš nekupuješ. Záznamy si vyfarby podľa skupiny, do ktorej patria položky t.j. základy, obvod. múry a priečky, strop, strecha, potery, chodníky, elektrika, plyn, kuchyňa etc. a na konci si ich spočítaj per skupina. Takto budeš mať prehľad, bo človek má tendenciu skreslovať realitu.

Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stano5858:

Stavebný denník. Dobrý deň prajem všetkým diskutu…
@stano5858 my sme mali papierový denník kúpený a k tomu aplikáciu. Tam sa dali dať fotky, čo sa robilo, aké bolo počasie, aké stroje sa používali a čo sa kupovalo. Potom to spravilo aj výstup. Len časom to už nebolo také prehľadné keď človek pár dní zabudol zapísať a robilo sa viac veci naraz. Takže odporúčam to všetko priebežne robiť. A áno, náklady písať všetky, lebo raz sme vynechali pár nákupov a vo výsledku to bolo niekoľko tisíc. Takže buď všetko platiť z jedného účtu, kde budú len náklady na dom alebo si to zapisovať dôkladne. U nás je kolónka aj na náradie, obedy pre pomocníkov ak boli, nábytok, aj každý šrób a pena zarátaná. Odvtedy beriem z rezervou, keď sme u niekoho a povie že postavil za 60000, lebo neráta určite všetko ako v ten moment vidíme (závesy, televízor, svetlá, trávnik, stromčeky, domček na náradie atď určite nie sú v tej cene).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?