Stavebné povolenie k nadstavbe

Zdravím. Viete mi prosím poradiť, aké prílohy potrebujem k žiadosti o stavebné povolenie k nadstavbe. Na stavebnom úrade mi telefonicky poradili, ktorú žiadosť potrebujem. Túto: Žiadosť o stavebné povolenie na stavbu v spojenom územnom a stavebnom konaní (jednoduchá stavba alebo jej prístavba a nadstavba). Je tam plno príloh, pričom väčšina sa ma asi nebude týkať. Keď som išla na stavebný úrad, aby mi konkrétne povedali, ktoré prílohy potrebujem, tak ma odbili, že dajte si žiadosť a mi vám napíšeme, čo treba doložiť. Ale chcela by som mať hneď všetky prílohy, aby sa to nenaťahovalo. Ktoré prílohy teda treba doložiť? Bude to nadstavba na rodinný dom. Zhodí sa strecha a postaví sa nové poschodie s rovnou strechou. Nadstavba bude trochu presahovať pôdorys domu. Mení to niečo na type žiadosti o stavebné povolenie? Je to starý dom, ktorý mal všetky prípojky: voda, elektrina, plyn (topidlo je v jednej miestnosti). Internet tam nie je. V projektovej dokumentácii bude podlahové vykurovanie. Plynový kotol chceme kúpiť neskôr. Neskôr chceme aj krb, ale ten bude na prízemí. Potrebujem k tomu nejaké vyjadrenie k znečisťovaniu životného prostredia? Ďakujem za všetky rady.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zuzsas:

Zdravím. Viete mi prosím poradiť, aké prílohy pot…
@zuzsas dobrý deň odkiaľ ste?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rentisimo:

@zuzsas dobrý deň odkiaľ ste?
@rentisimo Košice
Odpovedať
Profilova fotka

@rentisimo Košice
@zuzsas zavolajte na stavebný úrad do Košíc a oni vám presne povedia čo potrebujete Ale najčastejšie budú od vás pýtať tieto veci aby ste to vybavili : list vlastníctva kópia katastrálnej mapy nie staršia ako 3 mesiace (vybavuje sa na katastrálnom úrade spolu s listom vlastníctva) projektová dokumentácia stavby certifikát o spôsobilosti projektanta územné rozhodnutie vyhlásenie o stavebnom dozore meno stavebného dozoru súhlas vodární, elektrární, plynární vyjadrenie správcu cesty a dopravného inšpektorátu súhlas obce alebo mesta s malým zdrojom znečistenia ovzdušia, za ktorý sa pokladá aj kotol súhlas susedov, v prípade ak chcete stavať inak ako povoľuje stavebný zákon
Odpovedať
Nevie mi poradiť niekto, kto robil nadstavbu alebo prístavbu? Nechápem prečo treba súhlas vodární, elektrární, plynární. Veď prípojky sa nebudú meniť. Prečo treba vyjadrenie správcu cesty? Územné rozhodnutie podľa mňa netreba, lebo to bude spojené územné konanie a stavebné povolenie.
Odpovedať
Profilova fotka

Nevie mi poradiť niekto, kto robil nadstavbu aleb…
@zuzsas mi robíme stavebné práce ja som vám napísal veci ktoré si môžu požadovať preto treba zavolať tam opísať situáciu čo idete robiť a oni vám povedia čo ďalej ....možné je to že vám povedia že vám netreba stavebné ale musíte mať projekt od projektanta
Odpovedať
Prvý raz mi poradili, akú žiadosť treba. Druhý raz už neboli ochotní, vraj dajte si žiadosť a potom vám povieme, čo vám chýba.
Odpovedať

Prvý raz mi poradili, akú žiadosť treba. Druhý ra…
@zuzsas Elektrickú prípojku máte ako riešenú? Vzduchom, alebo už máte elektromer v plote?
Odpovedať
Profilova fotka

Zdravím. Viete mi prosím poradiť, aké prílohy pot…
@zuzsas potrebujete projekt , projektant by na všetky Vaše otázky mal odpovedať....Ak nevie, treba takého, čo vie...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jan45:

@zuzsas potrebujete projekt , projektant by na vš…
@jan45 projektant by možno mal, ale konečné slovo má aj tak úrad. A čo s tí vedia niekedy vymyslieť...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od curuj:

@jan45 projektant by možno mal, ale konečné slovo…
@curuj nevynýšľajú, len si zľahčujú, ale pokiaľ majú partnera, musia dodržiavať pravidlá.
Odpovedať
Elektromer je v plote.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch

Odpoveď na príspevok od rentisimo:

@zuzsas zavolajte na stavebný úrad do Košíc a oni…
@rentisimo tu katastralnu mapu a LV nestačí stiahnuť z internet portálu?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?