Stavebné povolenie - Ako dlho trvá vybavenie?

ahojte vcera som podala o stavebne povolenie vsetky podklady a vyjadrovacky k nemu su odovzdane, pabi mi vravela, ze dostaneme domov papier, ale nepovedala kedy. Aky je tam teraz postup maju vyjadrenie do 30 dni?
Odpovedať
To by aj mna zaujimalo. Ja som podal komplet navrh pred 2 tyzdnami. Dnes som volal, ci nieco nechyba a vraj sa k tomu este vobec nedostali...
Odpovedať
"lehota na vydanie stavebneho povolenia stavebnym uradom do 30 dni odo dna podania ziadosti plati pre stavebny urad len v tom pripade, ze je ziadosť o vydanie stavebneho povolenia uplna. to znamena, ze ziadost obsahuje vsetky potrebne nalezitosti." toto som nasiel napisane na stranke.
Odpovedať
Profilova fotka
@zanettle Lehota 30 (60) dní je v jednoduchých prípadoch, 90 dní v zložitejších, pri prerušenom konaní na nepočíta. Počas mimoriadnej situácie, výnimočného stavu alebo núdzového stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19 stavebný úrad, podľa ustanovení zákona č. 90/2020 Z.z., ako v mnohých iných zákonoch, pribudol aj v stavebnom zákone č. 50/1976 Zb. nový § 142h, ktorý pojednáva o tom akým spôsobom obce v oblasti preneseného výkonu štátnej správy, t. j. stavebné úrady vykonávajú činnosť na úseku územného plánovania a stavebného poriadku. Pod §142h písm. b) môže predĺžiť lehotu ..
Odpovedať
@pachi12 Takze im staci 29ty den od podania skontrolovat ziadost, a ak nie je uplna, tak vyzvu na doplnenie (ani nemusia zacat konanie?). A po doplneni (ziadost bude uplna) maju aku lehotu, dalsich (minimalne) 30 dni?
Odpovedať
@ruskur tazko sa to cita ale ano, aj takto to moze byt.
Odpovedať
My sme to mali za cca dva mesiace. Ale pán je trosku pribrzdený na úrade a tak nám nedal do stavebná aj garáž a tak na tu riešime ďalšie povolenie ale už má garáž základy... aj dom už mal múry aj veniec keď sme dostali povolenie 😄 v tomto prípade risk bol zisk 😁 ušetrené dva mesiace čakania a nervov
Odpovedať
@ruskur nam povedali ze od podania ziadosti nam do 7 dni pride oznamenie o zacati konania...
Odpovedať
my sme spolu so stavebnym ziadali aj zlucenie uzemneho a stavebneho konania. do 2t sme dolozili este 2 papiere, ktore sme mali doma. do 30dni prislo vyjadrenie o zluceni konani a kratko na to, prislo aj oznamenie o zacati stavebneho konania. ked to zhrniem, tak 13.12 podana ziadost a 19.5 pravoplatne stavebne. s tym, ze sme vystihli zavrety urad nejaku dobu a predlzila sa lehota.
Odpovedať
@leatea dost dlho ked 5 mesiacov...aj my sme ziadali o zlucenie...no som zvedava...
Odpovedať
Profilova fotka
SU ma 30 dni na to aby sa danou ziadostou zacal zaoberat. Nema 30 dni na vyjadrenie. Nie je nikde blizsie specifikovane co je zlozitejsie a jednoduche podanie. Treba tam volat a informovat sa.
Odpovedať
@dominik_galaba @stankot uz je to 40 dni od podania a ziadne info... Skoda, ze telefon nedvihaju, to aby som sa tam vybral znova osobne 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@ruskur tak si v prvom rade zisti kedy maju uradne hodiny, ked nebududvihat tak logicky idem na SU osobne. Ked ale pockas dlhsie mozno pridu oni za tebou osobne domov s otazkou ci ta nieco trapi 😄
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stankot prebratie oznamenia o zacati stavebneho konania slo az do uplneho maxima, kedze si dvaja ( o nich viem) neprebrali postu. potom bol urad asi 2-3 tyzdne zavrety. my sme radi, ze sme ho dostali, lebo sme boli upozorneni, ze u nas nedavaju povolenia :-N @ruskur obcas sa oplati zastavit sa tam, ked telefon nedvihaju.
Odpovedať
@leatea @dominik_galaba suhlasim, ja som sa tam uz dost nachodil. Vzdy sa snazim zachovat pokoj, nevynadat im hned, byt slusny a nebyt otravny 😄 Dnes som sa konecne dovolal a vypytal si informacie o stave ziadosti. Vraj prave teraz, v tuto chvilu to ma pred sebou a ide napisat dopis o zacati konania... Asponze tak, ze sa to hybe.
Odpovedať
Profilova fotka
@ruskur to je štandardom, keď sa neozveš, ako by to tam ani nebolo 🙂 mne sa stavebný úrad 2 mesiace vyjadroval k sieťam, kým som nezavolal na SU, do 2 dní som to mal doma. Nezavoláš, nemáš. Oni majú na to 30 dní aby sa tomu ZAČALI venovať, v drvivej väčšine prípadov sú po termínoch a mali by za to halušky bez slaniny na stole. Takže treba volať, moje odporúčanie pre každého.
Odpovedať
@dominik_galaba my sme mali stastie, nam riesili vsetko celkom bez problemov. Jedine cez zavrete urady som tam pisala maily a odpisovali celkom rozumne. Ale vsetci,co tvrdia, ze co urad to ine poziadavky a pristup, je 100% pravda :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@leatea tak tak, ja som ani nemal nejaký problém, len ma naháňali za dokumenty ktoré som odovzdal naraz a niekde sa im asi zapatrošili. 😄 ako keby idem riešiť opäť tieto veci tak už to bude rýchlejšie. A hlavne človek už vie kde čo ako za kým keď treba jedno s druhým tam hentam ... Nič nie je ťažké / nemožné, ak vieš ako na to...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?