Stavebné povolenie

Ahojte vie mi niekto poradiť vybavujeme stavebné povolenie chcela prerobiť garáž na pozemku otca na rodinný dom povedali nám že je lepšie to zatiaľ riešiť na otcove meno . Chceme deku a múry postaviť z vlastných peňazí a potom kúpiť od otca pozemok aj s rozostavanou stavbou a na to beat hypotéku na dokončenie problem je že aj stavebné povolenie bude na otcove meno da sa to zmeniť? Keď ten pozemok kúpime? Alebo je pri hypotéke jedno na koho je stavebné povolenie napísané
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od kika12389:

Ahojte vie mi niekto poradiť vybavujeme stavebné …
@kika12389 Skúsim poradiť, ale zdôrazňujem, nie som profík, len ma téma zaujala, tak som niečo naštudovala, preto by som toto konzultovala priamo na stavebnom úrade. Zmena stavebného povolenia možná je, len aby to nebolo komplikované. Môžete kúpuť pozemok aj s rozostavanou stavbou a brať hypotéku na dokončenie. Dá sa to, ale stavebné povolenie by malo byť na tvoje meno. Banka môže mať problém, ak bude na otca, ale zasa, v každej banke je to inak. Najlepšie riešenie by asi bolo stavebné povolenie vybaviť na teba už teraz. K tomu ale treba, aspoň si myslím, buď to, že musíš byť spoluvlastník pozemku alebo uzavrieť predbežnú zmluvu o predaji pozemku. Tu by som sa poradila s právnikom. V konečnom dôsledku existuje viacero spôsobov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kika12389:

Ahojte vie mi niekto poradiť vybavujeme stavebné …
@kika12389 tu bežne predávajú rozostavané domy a potom si to dokončujú sami noví majitelia a často aj kolaudujú sami. Takže určite sa to v pohode dá len neviem presne aký úkon tam robia, že či to je ošetrené v zmluve len alebo ako. To možno poradí niekto kto tak kupoval.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak je stavebne povolenie vydane na meno vasho otca, moze to byt problem pri realizacii hypoteky, pretoze banka bude chciet, aby bola nehnutelnost vlastnictvom osoby, na ktoru je aj stavebne povolenie. Zvycajne, ked pozemok aj stavba prejdu na vas, mozete poziadat o prenos stavebneho povolenia na vase meno.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?