Odpoveď na príspevok od simona208:
Dobrý deň, rada by som sa informovala ohľadom sit… @simona208 zdravím mali sme podobný problém prístupová cesta vo vlastníctve Spf. Odkúpenie od tejto inštitúcie je priam nereálne. Riešia to vecným bremenom. Iba papier ku stavebnému pobolenie trvá od 9mesiacov do roka...nejdem vás strašiť ale je to na dlho. Podmienkoubkolaufácie pri stav povolením bolo aby sme zriadili bremeno. Trvalo to skoro dalši rok. Trebalo k tomu geometrák, znalecký posudok a samozrejme žiadosť na Spf...medzitým sa však zmenili podmienky v obci a prešla pasportizácia ciest v obci a po prerokovaní mi pani z pozemkového volala a následne dala kladne stanovisko ku kolaudácii aj bez vecného bremena... byť vami idem na obec a informujem saOdpoveď na príspevok od simona208:
Dobrý deň, rada by som sa informovala ohľadom sit… @simona208 1. Z pohľadu zákona Ty musíš mať ku svojej stavebnej parcele prístup z verejnej komunikácie. Buď priamo, alebo cez nejaké iné Tvoje pozemky. To je všetko. Ostatné nariadenia týkajúce sa príjazdovej cesty sú častokrát iba subjektívnymi požiadavkami stavebných úradov. 2. Keď je v hre SPF, tak zabudni na stavebné povolenie toho roku. Ale myslím, že do nejakých 4 rokov to snáď od nich kúpiš.Odpoveď na príspevok od simona208:
Dobrý deň, rada by som sa informovala ohľadom sit… @simona208 "Oproti nášmu pozemku sú už domy, ktoré sú pár rokov skolaudované. Využívajú cestu, ktorá je vedená ako orná pôda." A to je taký problém zaklopať a opýtať sa? Mimochodom, to ste mali riešiť ešte pred kúpou...