Stavba možno o 5 rokov - zrušiť stav. povolenie ?

Po dlhom zvažovaní sme sa rozhodli určitý čas v našej obci nestavať vôbec. (Pre nepr. obcanov) Stavebné povolenie bolo vydané, v januári končí 2 ročná lehota. Stavať sme ani nezačali. Ak by sme časom sli do stavby, už by to bola trochu menšia stavba, menej náročná - bez rekuperácie, bez plynu. Bola by to skôr chata na leto atď. Vykurovanie klímou, ... Viem, dali by sme ziadosť na zmenu stavby. Otázka je, ci je teraz vhodnejšie. Zrušiť stavebné povolenie, a neplatiť drahu daň z pozemku, alebo predlžovať ? Neexistuje nič také, ako prerušenie stavebného konania a obnovenie stavebného konania na zaklade žiadosti stavebníka ? Alebo iné riešenie ? Ide mi len o to, že ak by sme aj zrušili stav. povolenie, a žiadali ho o 4-5 rokov, neviem či by sme sa bez rekuperácie dostali do A0. Za odpovede vopred ďakujem.
Odpovedať
@janek_ a co tak si predlzovat platnost stavebneho povolenia az kym sa rozhodnete stavat/nestavat
Odpovedať
@janek_ stavebné povolenie sa nedá zrušiť. Normálne vám vyprší. Čiže ak nepožiadate o predĺženie platnosti stavebného povolenia, tak vyprší a netreba nič iné robiť. Riešenie je tiež, že oznámite, že ste začali so stavbou, stačí urobiť nejaký výkop, kľudne ručne a stavebné povolenie bude platiť stále. Jediné čo bude treba riešiť, je predlžovať termín dokončenia stavby.
Odpovedať
@moratibru a platit uz vyssie spomenute dane 🙂
Odpovedať
@shadowmilan tak nech si zráta, či platba za stavebný pozemok na daniach pár rokov bude vyššia než sa dostať na A0.
Odpovedať
@moratibru nuz ...
Odpovedať
@janek_ určite by som predlžil platnosť stavebka. Neviem, čo vám kto nahovoril, ale skús mi vysvetliť, čo je zlé na tom mať v interiéri permanentne čerstvý vzduch a ušetriť polovicu nákladov za straty pri vetraní?
Odpovedať
Tu je na mieste len predlzit platnost stavebneho povolenia
Odpovedať
Profilova fotka
Predaj pozemok,a kúp niekde inde. Susedov si môžeš vyberať. 😉
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@slavoslav Rekuperáciu v súčasnom projekte mám, lebo som ju chcel. Technicky je to vynikajúce riešenie, a uznávam že setrí značne energie, pri pernametnom prísune cerstvého vzduchu. Nikto mi nič nenahovoril. Mam s nou skúsenosti, mam ju v práci. Ak by sme sli do stavby, a zmenili projekt na "jednoduchsí" a menší dom, tak by som do rekuperacie nešiel z finančného a zdravotného hľadiska- vysušuje mi oči. Zial nepomohlo ani prestahovanie do priestorov, kde je iný typ rekuperácie. Pomáha len vypnutie.
Odpovedať
@moratibru ved to že neviem. Ak by som teoreticky nešiel do plynu, ani do rekuperácie, kúrenie by bolo drevom, prípadne klimou, ohrev vody - prietokový ohrievač elektrický, možno by som sa do A0 dostal. Problem je aj to že neviem či a kedy budeme stavať, ci to bude za 5 rokov alebo viac,...
Odpovedať
@antonio_pavlak v tom je aj niečo iné, pozemok som zdedil, veľa na nom vybudoval, a mam k nemu aj osobný vzťah....
Odpovedať
@janek_ nic ako osobny vztah neries. je to kus hliny. a ti garantujem ze inde bez romov ti bude lepsie. a pocity pridu casom a ked budes slopat na balkone whiskey s kludom tak si vydychnes. v praci zrejme mate riadene vetranie starsej vyroby lebo novsie reku ani envies ze mas
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Koľko sa platí za predlženie stavebného povolenia ? Pri zmene stavby, ak sa zmení vykurovanie ( z plynu na tep. čerpadlo) a skráti stavba - 2 m do dvora ( nie k susedovi), a zmeni dispozícia (okna sa meniť nebudu) a ani odstupove vzdialenosti - su potrebné vsetky výkresy - aj protipožiarna ochrana, staticke posúdenie, energetické hodnotenie atď. ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?