Stavba domu na pozemku určeného ÚP na šport a rekreáciu

Zdravím.Mám záujem postaviť rekreačný objekt /150m2 dom/.S ohľadom na klasifikáciu pozenku,určeného na športovo rekreačné účely,mi na obci odobrili 50m2 zast. plochy.Pozemok je v intraviláne-orná pôda.Viete mi poradiť ako získať odobrenie na 150m2 ?Aký zákon určuje regulatívu v m2 zast. plochy pre rekreačné pozemky?Ďakujem za prípadné odpovede.
Odpovedať
Je to na obci a jej uzemnom plane. Pokial nie si Paska a nestavias v kosickom mestskom parku fitness s ubytovanim tak nepostavis haciendu, bude len chaticka http://www.uzemneplany.sk/zakon/regul...
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 obávam sa, že dobre myslené ˇUP len presúvajú peniaze na účet zhotoviteľov bez praktického významu. Pokiaľ sú pozemky súkromné, bez výkupu k žiadnej realizácii nedôjde, takže je to len vytváranie ilúzie. Požiada o rekreačný objekt, potom o zmenu rozostavanej stavby, omedzenie rekreačného objektu na 50 m2 je diskutabilné, môže byť koeficient zástavby, ale tam rozhoduje veľkosť pozemku.
Odpovedať
No tak v tomto ti pomozu len nejake tie znamosti :/
Odpovedať
@jan45 ide o pozemok , opravujem: v extraviláne , s rozlohou 7183m2 s 3 chatkami z ktorého chceme odkrojiť 800m2 na ktorých chcem postaviť hore zmieňovaný rekr. objekt.Je tu podľa Vás možnosť na diskusiu o povolení na väčšiu stavbu?
Odpovedať
@runcajss no povedzme si to na rovinu, a nazvime veci spravnym menom. Chces v zahradkarskej osade postavit "malicku chaticku", kde by sa mohlo celorocne byvat. To ze ti dovolia zastavat tolku plochu este neznamena, ze tam chaticku postavis, lebo mozes narazit na problem aj pri stavebnom povoleni, lebo v takom rekreacnom objekte moze byt len urcite percento obytnej plochy, ostatok mmusi byt deklarovane ako neobytne priestory... Presne ako pan Paska postavil v kosickom mestskom parku sportovo-tekreacny objekt s apartmanmi. A teraz tam byva a ostal cely nasraty, ze mu na jeho zahradecku pustaju od osmed do desiatej vecer verajnost. Chod sa ho spytat ako sa to robi. Mozno ti za mierny poplatok da svoje know-how. Len okrem how know je dolezite mat tie spravne konexie... :-p
Odpovedať
K zmieňovanej parcele vedie obecná cesta ktorá ju oddeľuje od intravilánu.V jednej diskusii s pred 2r. som sa dočítal o istej legálnosti zastavat max. 10% z celistvej parcely obdobn. charakteru.Je na tom niečo pravda?Ak by to veci pomohlo,celistvú parcelu 7183m2 nemusíme deliť.
Odpovedať
@runcajss co keby si si precital UP vasej obce? Nielen obrazok ale aj pokecy k nemu. Zvycajne je tam presne specifikovane co a ako
Odpovedať
@zita19 paradoxne k našej komunikácii sa už nebohého Pašku neopýtam. Naštudoval som si ÚP obce Čachtice - text , kde som našiel intenzitu využitia plôch v % (pomer zastavanej plochy k ploche pozemku x 100).V mojom prípade max. 30% - pre regulačný blok R2 (Molánka a Hliníky) ako celok t.j pre celú záhrad. osadu/osady ktoré sú reálne (podľa katastr.mapy) zastavané max. 5%. Mohol by som na tomto základe žiadať o povolenie na zastavanie 150m2 ? ÚP obce je schválené do r. 2030.
Odpovedať
@runcajss trojclenku hadam vypocitas aj sam, aj max zastavanu plochu na danej vymere
Odpovedať
Žiaľ v ÚP som našiel aj ono jasné obmedzenie na 50m2.Požiadam o výnimku od starostu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@runcajss som docela zvedavy na tu vynimku od starostu ak je schvaleny UP...a tych 50m2 je zastavanych alebo obytnych?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?