Zbúranie starého domu a stavba nového. Poradíte?

Dobry den Chcel by som poprosit ludi,ktori sa stretly spodobnym pripadom ktori tu popisem. Na nasom pozemku stoji stary hlineny dom z rozmermi 15m dlhy 5m siroky.Za tymto domom sa nachadza nova pristavba.Z pratelkou by sme chceli zburat stari hlineny dom a postavit novy dom ktory by sme chceli nadpojit na pristabu.Dom bude 13,5m dlhy a 8,5m siroky.Chcel by som poziadat ci treba na takuto stavbu stavebne povoleni,alebo sa to da stavat ako rekunstrukcia. Za kazdu odpoved vopred dakujem
Odpovedať
Pod rekonštrukciu by si to mohol schovať,len ak by nový dom mal totožné rozmery ako stary a nejakú časť starého domu by si ponechal,aspoň jeden múr. Bude to novostavba a stavebné povolenie potrebujes tak či tak.
Odpovedať
@nakamichi88 Ak je pristavba prepojene s hlinenym domom, tak ano da sa to riesit ako rekonstrukcia. Nove rozmery nemusia byt totozne s povodnymi. Stavebne povolenie je potrebne.
Odpovedať
ak kompletne zburas stary dom potrebujes aj buracie povolenie ak nechas jednu stenu uz nepotrebujes buracie
Odpovedať
Este pozor na jednu vec, ak zburas obvodove steny, tak musis dodrzat aktualnu regulativu ohladom vzdialenosti voci plotu a susednemu domu, takze pozor na zleho suseda. Poznam taky pripad, ze dom stal od nepamati (asi 60 rokov) na hranici pozemku, pri rekonstrukcii sa na radu statika strhli vsetky steny a v tom sa ozval stary senilny sused (ktoremu to musel niekto poradit) a trval na posunuti domu o 2 metre a aj to dosiahol..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?