dobry den, chcem sa opytat ci mi je treba stavebne povolenie, ked chcem "postavit" dom z 2 lodnych kontajnerov na patkach bez pripojenia na siete..
vec je taka, ze SP pravdepodobne nedostanem kvoli tomu, ze nemam prijazdovu cestu az k danemu miestu (znamy hovori), lebo je to na zahrade na rodicovskom dome.. najde sa tu niekto, kto by mi vedel odpovedat pripadne poradit? vopred dakujem za kazdu uzitocnu informaciu
@byaby_byl_bilcik Nemusíš čítať celú predošlú diskusiu ti poviem že potrebuješ. Je to pevne spojené zo zemou a aj keď to nemá siete asi to bude plocha väčšia ako 25 m2 čiže ako drobná stavba to asi neprejde. Holt nedá sa stavať všade kde si človek zmyslí.
@byaby_byl_bilcik treba to nazvať ako záhradný domček, nebude slúžiť na trvalé bývanie a bude umiestnený v záhrade. Ostatné už podľa okolností.
K príjazdu, ak je to na záhrade tak príjazd na pozemok je ten, ktorý má rodičovský dom. Odtiaľ do záhrady pešo. Otázne je ako ďaleko od cesty dom bude, kvôli hasičom a čo je naokolo.
@byaby_byl_bilcik No ako písal @halnas prístup tam je, akurát by o stavebné povolenie museli žiadať rodičia ak je na nich pozemok a aj stavba by musela byť na nich. Keď to nazveš záhradný domček ti nepomôže ak to bude mať plochu nad 25 m2.
toto je to, ze ono je to daleko za domom cca 70m. je to vlastne pole a vedla su taktiez len polia susedov, ktore obrabaju druzstevnici z vedlajsej dediny.. mala tadial ist ulica, ale uz dvakrat to nepreslo na obecnom zastupitelstve kvoli par jedincom a keby mam cakat na nich, tak ani deti mojich deti sa toho nedoziju.. preto sa pytam ci sa s tym da nieco robit bez toho, aby som musel burat garaz atd...