Predbežný suhlas so zameranim stavby RD

Prosim Vas, viete mi poradiť, čo a ako treba spisať so sesedmi, ktorí nam povolia stavať meter od ich pozemku ale tak na dobre slovo sa spolahnuť neda a taktiež to bude treba k stavebnemu povoleniu. Dakujem krasne
Odpovedať
Profilova fotka
@sopticek ak susedia dom o tok predajú, budú aj noví majitelia súhlasiť? A k to je v rozpore so zákonom, nemôže stavebný úrad dohodu akceptovať.
Odpovedať
@sopticek Susedov sa opýtať môžeš ale rozhodujúce slovo bude mať stavebný úrad, takže dajte rovno dva a nebudeš musieť riešiť ostatné náležitosti.
Odpovedať
No ved ja si myslim, že ak to raz bude povolene, či susedmi oficialne a aj stavebny urad to uzna tak už môže byť jedno čo povedia pripadny dalsi majitelia. Mame dost uzky pozemok takže ak nam ten meter nepovolia tak to bude na ukor domu...už teraz mame sirku domu možnu 8,5m (ak ratam ten povoleny meter od susedov)
Odpovedať
Urcite si to susedom daj podpisat a ked nebudes mat z ich strany pozemku okna z obytnych miestnosti stavebny urad Ti to moze schvalit. Tu je link kde iba doplnis ze suhlasia s umiestnenim stavby meter od hranice pozemku...:) http://www.pernek.sk/download/vyjadre...
Odpovedať
@sopticek u nas by to nepreslo. Stavebny urad vobec nezaujima, ci s tym sused suhlasil, alebo nie. Nic tak v zakone ako "suhlas suseda" nie je zadefinovane a urad moze robit len to, co mu prikazuje zakon. Podla mojho sedliackeho rozumu to SU nemoze povolit bez toho, aby neporusil zakon.
Odpovedať
Citujem z netu: V stiesnených územných podmienkach možno vzdialenosť medzi rodinnými domami znížiť až na 4 m, ak v žiadnej z protiľahlých častí stien nie sú okná obytných miestností. V týchto prípadoch sa nevyžaduje dodržanie dvojmetrovej vzdialenosti od spoločných hraníc pozemkov.
Odpovedať
@fisan Môže a nemusí súhlasiť. A keď mu nebudú chcieť urobiť projekt požiarnej ochrany či ako sa to vola tak aj tak mu nedajú povolenie. Radšej nech dá dva metre a ešte aby som nezabudol vytýčenie stavby síce bude 1m ale treba si uvedomiť že presah strechy bude už asi u susedov a ak oni majú v blízkosti nejakú budovu,humno atď tak Vám aj tak nedovalia stavať.
Odpovedať
@blackomt Preto som napisal ze to stavebny urad moze schvalit...:) Ked neskusi nezisti ci je to mozne alebo nie.
Odpovedať
A co sa tak opriet o "stiesnene pomery"? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ludia, ak niekto potrebuje ten meter, tak nedavajte rady: "Radsej nech da 2 metre". Ved je jasne kazdemu, ze clovek, ak moze, tak si da tie 2 metre a ma pokoj, ziaden problem, ale dotycna evidentne nemoze, staci citat co pise, napriklad ze ma 8,5m sirku na dom (pri tom 1 metri). @megdesign : hlavne by sa mala ist spytat na stavebny, aky maju oni na to nazor, ak sused suhlasi a su takto stiesnene podmienky.
Odpovedať
Profilova fotka
je tam druhá možnosť, také úzke pozemky sú zväčša v zastavanej časti obce a ak tam v katastri bola zakreslená budova, ak aj neexistuje, môže sa stavať na jej pôdoryse, čiže aj na hranici pozemku.
Odpovedať
Dakujem Vam všetkym za rady, naozaj ste pomohli. Mame bohužial pozemok aky mame, 14m široky, z jednej strany je dom, ktory už je 1m od nasho čiže je natesno, od neho chceme mať cestu pre auto dozadu a vzadu aj garaž, čiže asi tak 3m minimalne musí byť. Z druhej strany je pozemok volny, je to len zahrada a ako majitelia tvrdia, tak to nemaju v plane predavať a ani stavať. A či už my postavime dom 1 alebo 2m od ich zahrady im asi môže byť už aj jedno, strecha by nepresahovala na ich pozemok v žiadnom pripade. Ide skor o tom, aby to bolo legalne a povolia to na urade. A ano, sme uplne v strede dediny, zastavana ulica ale pozemok je zatial na katastri vedeny ako zahrada. Ešte raz velka vdaka a pekny den prajem
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sopticek Drzim palce...:)
Odpovedať
Profilova fotka
@sopticek riešim momentálne ten istý problém len ja mám pozemok široký iba12,6m takže uvidím aké mi príde vyjadrenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?