Zmena projektanta pri kolaudacii (zmena stavby pred dokoncenim stavby)

Prosim vas, projektant, ktory nam robil projekt stavby nam podrazil nohy este na zaciatku pri obhliadky stavby. Nebudem blizsie specifikovat. Ide o to, ze pri stavbe sme urobili male zmeny a potrebovala by som ich zakreslit a podat to s kolaudaciou. Problem je ten,ze nechcem v ziadnom pripade s tym panom projektantom komunikovat, mozem si najst ineho projektanta,ktory mi zakrasli zmeny a pripadne spolu spiseme, ze prebral celu stavbu?
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez ma to zaujima . Ani my sme sa nepohodli a to len zaciname .
Odpovedať
@lukasko67 tak hadam niekto poradi
Odpovedať
Profilova fotka
@petrak13 záleží, čo je drobná zmena. Riešme to tak, že pre Vás umrel a Vy potrebujete zmeny. Takže si musíte zaplatiť nového . Ten akože nakreslí projekt a ten ako zmenu stavby predložíte na SÚ. Ale sú aj skutočne drobné zmeny a tie zakreslí dozor do výkresov skutočného vyhotovenia. Stavebný úrad na to nemá vplyv.(aj keď sa tak tvária)
Odpovedať
@jan45 Dobry den, zmeny mame, posunute a dorobene okno napriklad. S tymto nemusim ist za povodnym projektantom? Od neho mam podpisany aj stavebny dozor. Viem to teraz zmenit? Zmenit dozor, ktory mi zakrasli a podpise zmenu? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@petrak13 dorobene (nové) okno teda nie je drobná zmena. Môže mať dopad na statiku domu a tam vyžadujú doplniť i túto časť.
Odpovedať
Ahoj my sme dorabali okno ako zmenu. Do projektu som to zkreslila ja opeciatkoval dozor. Skolaudovane
Odpovedať
@jankazb statika hali, ktoru sme postavili je tak predimenzovana, ze by mohlo byt este jedno poschodie postavene. Pytam sa ako som sa uz vyssie pytala, dokazem zmenit projektanta pred kolaudaciou, neotacjte moju otazku, ktoru sa pytam.
Odpovedať
@petrak13 jednoznačne áno, nájdi si iného
Odpovedať
@petrak13 sak ti odpovedali, lrojektant ked ti preda projekt uz s tym nema nic nepotrebujes hi ty su ani nik, zmeny si daj spravit hociakemu nik to neriesi, ani dozor uz nepotrebujes ked mas raz peciatku,
Odpovedať
@sysell myslis vazne, to by bolo dobre. Naposledy ked som koaludovala dom, mi ten isty projektant zakreslil rukou do povodneho projektu zmeny, dal peciatku a podpisal sa tou zmenou. Toto mi moze urobit hociktory iny s gulatou peciatkou?
Odpovedať
@petrak13 pokiaľ sa jedná o individuálny projekt, ide o duševné vlastníctvo daného projektanta. Akákoľvek zmena musí/by mal schváliť pôvodný autor projektu. Ja som riešil 2 x zmenu stavby pred dokončením ale u pôvodného projektanta.
Odpovedať
@sneko ano, bola to nasa predstava zakreslena danym projektantom. Ked sme mali dom, to sme kupili hotovy projekt a museli sme ist do tej firmy, povedat im kde sme urobili zmeny a oni nam vydali povolenie na zmeny. Vlatne aj toto by asi stacilo, aby dal povolenie na zmeny a niekto iny nam to dokreslil. Ale ked ja za nim vobec nechcem ist,nechcem ho mat na ociach a o nieco ho ziadat podliaka.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@petrak13 to sú silné oslovenia. Ak takto vystupujete, bude mať niekto odvahu ísť do spolupráce? Ale ak sa chcete poučiť, musíte odpovede čítať a klásť prípadne doplňujúce otázky, napr. aký je postup pri zmene projektanta a st. dozora?
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Prosím Vás je problém pri kolaudácii ked nespravím strešné okno ? a takisto sa Vás chcem opýtať na krb , ktorý mám v projekte no v kotolni budem mať pec na peletky tým pádom mi krb príde ako zbytočnosť . Musím postaviť aj tento krb alebo to pri kolaudácii bude robiť problém . Ďakujem
Odpovedať
@jan45 prepacte ale dotycny pan projektant sa k nam naozaj zachoval velmi nekorektne. Nebudem specifikovat,je to na dlhsie.Aj voci nemu aj voci uradom, vzdy vystupujem slusne. Tak ma rodicia viedli a ucili. Vy mi viete poradit aky je postup pri zmene projektanta ci st. dozora, ked ste uz nadhodili tuto otazku? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@lukasko67 strešné okno nemení vzhľad, to nie je vikier, neriešil by som to. Krb je niečo ako nábytok, nemusí byť. @petrak13 je tlačivo zmena rozostavanej stavby, čokoľvek meníte (projektant, dozor, projekt, stavbu, riešite cez toto tlačivo. Stavebný úrad zváži, či zmeny sú na vyjadrenie,alebo oznámenie. Platí sa poplatok 30€
Odpovedať
Tiež mám podobný problém, stavebné povolenie nám bolo vydané ešte v roku 2011 no dom sa chystám skolaudovat až teraz, stavali sme svojpomocne pomaly, keďže bývame v zahraničí. Teraz keď už konečne sa chystám na kolaudaciu ,chcel som sa skontaktovať s projektantom, aby mi zakreslil nejaké zmeny v projekte. Problém je ten ,že nijako sa naňho nemôžem dovolať asi ma zmenené číslo, email. Totiž v kontakte sme neboli 9 rokov. Prosím môžte poradiť ,či môžem dať inému projektantovi zakreslit zmeny ?otázka je tiez ,či bude problém keď sa projektant nedostaví na kolaudaciu,,totiž ako spominam nie možné sa s ním vôbec spojiť. Ďakujem za rady.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?