Potrebujem na stavebné povolenie aj územné rozhodnutie?

Dobrý deň. Prosím Vás poradíte mi? Chceme stavať dom a na vybavenie stavebného povolenia potrebujeme rôzne vyjadrenia od vodarov, plynarov, atd. Dnes som vybavovala vyjadrenie zo životného prostredia a keď som vyplňovala žiadosť, bolo tam ci žiadam o stavebné povolenie, územné rozhodnutie, tretia možnosť bola niečo keby je už na pozemku niečo postavené (takže to mi pani vyškrtla). Chcem sa teda spýtať či potrebujem aj to územné rozhodnutie. V projekte máme že projekt pre stavebné povolenie. Ďakujem.
Odpovedať
@kik2022 Štandardne postup vybavovania na stav. úrade je taký, že najprv potrebuješ začať územné konanie, na základe ktorého ti vydajú územné rozhodnutie, t.j. že daná stavba - investičná činnosť sa môže na danom pozemku realizovať. Potom nastupuje fáza stavebného konania, ktorého výsledkom je stavebné povolenie. V prípade jednoduchých stavieb (napr. jednopodlažný rodinný dom) môže stavebný úrad rozhodnúť, že zlúči územné a stavebné konanie do jedného konania. Rozhodnúť o zlúčení môže len stav. úrad, ty to nemáš ako ovplyvniť. Takže ak si už začala na stavebnom úrade nejaké konanie, tak by si mala vedieť, či stav. úrad začal územné konanie, alebo či spojil územné konanie so stavebným. Ak to nevieš, pozri si rozhodnutie stav. úradu o začatí ...... konania. Tam to je uvedené.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 všetko sa dá nájsť, len treba vedieť, kde a ako hľadať 🙂
Odpovedať
@kik2022 ak mate bungalov prpadne dvojpodlazny dom, kde ale na hornom poschodi nemaju vsetky izby strop s vyskou aspon 2,4m ( teda je tam sedlova strecha,), pripadne strop druheho podlazia uz tvori krov strechy- tak vascinou obec vydava potvrdenie ze stavebne konanie je spojene s uzemnym ak vsak mate dvojpodlazny dom kde aj na druhom poschodi maju izby plnohodnotnu vysku ( to znamena napr. dom kocka) a navyse strop je tvoreny zelezobetonovou doskou...vtedy potrebujete mat uzemne zvlast a nasledne mozete ziadat o stavebne takto si to vyzaduju na Orave
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?