Co sa smie vykonat na stavenisku bez zatial prideleneho stavebneho povolenia?

Pozemok zatial nieje ani stavebny a teda este nieje ani stavebne povolenie. Papiere sa vybavuju. Avsak aby sme nestracali cas, tak premyslame nad moznymi aktivitami, ktore by sme mohli robit este pred papiermi. 1. Smieme odkryt ornicu? 2. Smieme vykopat zakladove spary? 3. Smu sa zaliat zakladove spary?? Co vsetko sa teda smie vykonat bez povoleni?
Odpovedať
Toto vsetko mi povedal architekt, ale jeden telefonat na vas miestne prislusny stavebny urad by to vsetko dozaista vyriesil! ;-)
Odpovedať
@14054 dakujem za info. Skor ma zaujima co sa smie a potom budem volat, aby som vedel nejak argumentovat, ak mi povedia, ze sa nic nesmie....
Odpovedať
@14054 no a co ti teda vlastne ten architekt povedal? Co si smel?
Odpovedať
@ivantausk Aby som ti pravdu povedal, tak my sme so vsetkym zacali, az ked prebehlo stavebne konanie, dovtedy sme mali akurat len studnu vyvrtanu.Tu mas podobnu diskusiu: http://www.modrastrecha.sk/forum/urad...
Odpovedať
@14054 zvytocne citat tu diskusiu... kopec ludi tam pise uplne nieco ine, ako sa pytaju.... mozes vsetko, ale porusis zakon... Otazka znie, co clovek smie, aby zakon neporusil.... a nie tie hovadiny, co tam ti diskutujuci popisali...
Odpovedať
@ivantausk pokial sa bavime o stavbe, na ktoru je vyzadovane stavebne povolenie, nie je mozne pred jeho vydanim robit prakticky nic s vynimkou drobnych terennych uprav, ktore zasadnym sposobom nemenia charakter terenu.
Odpovedať
@benco vdaka za info. Cize ani radonovy prieskum a ani studna a ani vyrovnanie pozemku, kedze je mierne svahovy, spravne tomu rozumiem?
Odpovedať
@ivantausk prieskumne prace je mozne vykonavat, kedze napr. vysledky inziniersko-geologickeho prieskumu sluzia ako podklad pre projektanta, cize toto nie je problem, takisto protiradonovy prieskum mozete urobit. Studna - zalezi na tom, do akej hlbky a ako z nej budete cerpat, napr. pri rucnom cerpani ide o jednoduchu vodnu stavbu, na ktoru sa vztahuje len oznamovacia povinnost, naopak pri pouziti cerpadla uz potrebujete stavebne povolenie, a pri hlbkach nad 50m aj dalsie povolenia, kedze ide o banske dielo. Terenne upravy na svahu - zalezi na tom, ake velke. Ja som to riesil tiez a nakoniec sme sa so SU dohodli tak, ze mi ich povolili v ramci samostatneho uzemneho konania, ale u nas sa teda odkopalo hodne, v podstate sme prerobili cely pozemok :) Skuste poziadat SU, aby k vam poslali niekoho na obhliadku a oni vam uz povedia, co a ako.
Odpovedať
@benco vdaka. Kde by som sa o tom viac docital? Vidim, ze nieco povolene je a nieco nie. Potreboval by som vediet, co povolene je... Ked zacnem kopat studnu, tak kto ako bude vediet, ci budem ci nebudem cerpat cerpadlom? Terenne upravy... Co uz je terenna uprava a co je este radonovy prieskum?...
Odpovedať
@ivantausk asi len v stavebnom zakone, ale pokial chcete ist striktne podla pravidiel, chodte na stavebny urad a oni vam povedia, co mozete a co uz nie. Problem je v tom, ze stavebne urady si radi pravidla dane zakonom interpretuju podla seba a tym padom to, co povie jeden SU nemusi uz pre iny SU platit. Pre vas je samozrejme zavazne to, co povie SU pod ktory spadate. Chodte tam a pytajte sa, za to nic nedate.
Odpovedať
@ivantausk este k tej studni - pokial budete cerpat manualne, date len oznamenie ze ste zriadili jednoduchu vodnu stavbu a urad pocita s tym, ze dodrzite podmienky dane vodnym zakonom. Ak nie a pridu vam na to, dostanete pokutu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?