Ako riesit vystavbu pristresku?stavebne povolenie, ohlaska, dokoncenie stavby pred jej dokoncenim???

Skuste poradit. Staviame dom a chcem pristresok pre 2 auta, len my to vychadza viac ako 25 m2 a uz potrebujem riesit stavebko. Preto sa chcem opytat... Dalo by sa to rozdelit na 2 samostatne pristresky do 25 m2, staci ohlaska. Dalej na spomenute stavebko, to je na dlho a este ma napadlo ako zmenu stavby pred dokoncenim, co to vsetko obnasa?
Odpovedať
@hrckabb Ten prístrešok bude spojený s domom? Teda bude to jeden stavebný objekt?
Odpovedať
@chrobak7 ano mam to prichystane tak, do venca som upevnil zavitove tyce na chemiu a druha strana bude na drevenych stojkach.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak to je zmena stavby pred dokončením. A potom to celé naraz s domom skolauduješ.
Odpovedať
Profilova fotka
@hrckabb zmena stavby pred dokončenim a skolauduješ s domom lebo to nie je samostatná stavba
Odpovedať
@hrckabb Tak potom tak, ako napísali predo mnou. Ja som to tiež tak robil, ale tú plochu mám menšiu.
Odpovedať
Nie je to potom ako pristavba?nebude s tym problem?
Odpovedať
Profilova fotka
@hrckabb vies ludia tu pisu vselico, nebolo by jednoduchsie zavolat alebo zajst na vas SU a opytat sa? dostanes jednoznacnu odpoved ;-)
Odpovedať
@baluinka zmena stavby pred dokončením, ako to prebieha? zakresli sa do projektu "zmena" perom alebo sa musí projekt prerábať? Vždy ma to zaujímalo :D
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanl podľa toho, v čom spočíva zmena stavby pred dokončením. Podáš si žiadosť na SÚ o zmenu stavby a priložíš projektovú dokumentáciu s navrhovanou zmenou, ak ale zmena spočíva v nepodstatných odchýlkach, dá sa to aj tak, že sa zmena vyznačí priamo v pôvodnej dokumentácii. Pozri vyhlášku 453/2000, §11 :)
Odpovedať
@hrckabb Ukotvenie prístrešku do hlavnej stavby, teda jej spojenie s hlavnou stavbou, nie je nepodstatnou zmenou, ktorá by sa dala vyriešiť len v rámci kolaudačného konania. Konanie o zmene stavby pred dokončením má zhruba rovnaký postup ako klasické stavebné konanie. Ak by ste to nemali spojené s hlavnou stavbou, tak len na ohlášku nemôžte stavať dva prístrešky tým spôsobom, že by boli nalepené vedľa seba (de facto by šlo o jednu stavbu).
Odpovedať
Profilova fotka
@hrckabb ohlaska zmeny stavby a potom sa skolauduje s domom, patri to k domu kedze je to s nim spojene takze ziadna drobna stavba a ani ohlasenie, ale zmena stavby bude sa musiet dokreslit do projektu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?