Ahojte, ako treba postupovať pri odstránení drobnej stavby bez súpisného čísla?

Ahojte, chceme zbúrať budovu o 6m2 bez súpisného čísla. V katastrálnej mape je zakreslená. Väčšinu materiálu si chceme nechať. Čo všetko na to potrebujeme??? Ďakujem krásne :-)
Odpovedať
ja by somto zbural -to nikto patrat asi nebude čo tam bolo a nikoho by som sa nepytal
Odpovedať
@pethor s tymto treba ist na stavebny urad,kde vypises ziadost odstranenie stavby a potom ziadost o zrusenie supisneho cisla. Ziadost zanesies na zapis do katastra a stavbu vymazu. Chod alebo zavolaj na stavebny urad tam ti vsetko vysvetlia
Odpovedať
@hoblinka13 na stavbu bez súpis čísla žiadosť o zrušenie súpis čísla?? Ja by som takúto malú stavbu papierovo ani neriešila, lebo oficiálne by ho to stalo nemalo peňazí, uz len samotný geometrak po odstránení stavby (kedze budova je evidovaná na katastri) by ho stal dobre 200-300€! Zbúrať a nechat tak, možno sa ti v budúcnosti ten kúsok zíde na nejakú drobnú stavbu 😉 Jediný rozdiel bude ten, ze v rámci dane z nehnuteľnosti budeš (možno) platiť viac za neexistujúcu stavbu...
Odpovedať
@strbskepleso Okresný úrad, katastrálny odbor, na základe návrhu vlastníka zapísaného na LV v KN, s doložením právoplatného rozh. o odstránení stavby, ktoré vydá prísl. stavebný úrad (Ktorý by bol prísl. stavbu povoliť) a to na základe návrhu vlastníka stavby na výmaz, vykoná výmaz stavby z katastrálnej mapy a z LV. Pri výmaze údajov o stavbe, ktorej nebolo pridelené súpisné číslo, sa predkladá právoplatné rozhodnutie o odstránení stavby.
Odpovedať
Profilova fotka
@pethor Divné... ja som pred piatimi rokmi postavil drobnú stavbu a keď som teraz po tých piatich rokoch zistil, že nie je zakreslená na katastrálnej mape, tak som sa bol informovať na katastri. Pracovníkom katastra som bol informovaný, že drobné stavby sa do katastrálnej mapy nezakresľujú. :-)
Odpovedať
@jamk1 DS nie je povinnosť dávať zapisovať a zakresľovať v KN, ale nie je to ani zakázané... Každý môže robiť to, čo mu zákon neprikazuje a nezakazuje... Mnohí si po dokončení DS dávajú zakresľovať (podľa GP na porealizačné zameranie stavby) a zapisovať na LV aj DS.. K zápisu je potrebný GP a oznámenie SÚ k ohláseniu DS, že k uskutočňovaniu stavby nemá námietky..
Odpovedať
Profilova fotka
@janetbla Ďakujem veľmi pekne. Prečo to takto nevedia človeku povedať na KÚ? Hneď by človek vedel, ako to chodí. :-)
Odpovedať
@strbskepleso mas pravdu,slepa som. Citala som so supisnym cislom. Takze o ziadost menej. Odstranenie stavby je vazne formalita,sice papierovacky,poplatok,ale geometrak netreba. Staci dat na zapis rozhodnutie o odstraneni stavby.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?