Ako postupovať pri vybavovaní stavebného povolenia?

Ako postupovat pri vybavovani stavebneho povolenia treba najprv natiahnut inzinierske siete. A druha otazka je moznost stavat 1m od hranice pozemku ? Ak ano ako ? Dakujem
Odpovedať
Projektant ti v projekte urobi aj snimku osadenia stsvby, a podla vyjadreni vodarov, elektrikarov, plynarov atd. Ti nakresli aj kadial pojdu siete. Ak to pojde cez pozemok niekoho druheho k vydaniu stavebneho povolenia budes potrebovat zriadenie vecneho bremena, btw pozemok cez ktory idu siete nemusis vlastnit cely, staci ti podiel. A k vydaniu SP nepotrebujes byt pripojeny na siete, to az pri kolaudacii.
Odpovedať
Prípojky inžinierskych sietí-drobné stavby je možne uskutočňovať aj k stavebnému pozemku a to buď na základe ohlásenia drobnej stavby alebo stavebného povolenia. Stav. zákon ustanovuje min. 2 m odstup od susedného pozemku iba pre stavbu rod. domu. Menšiu vzdialenosť môže stavebný úrad aplikovať v stiesnených pomeroch so súhlasom vlastníka sused. pozemku, resp. stavby, aby sa predišlo odvolaniu suseda ako účastníka konania.
Odpovedať
Chcel som ti poradit ale ako pozeram, tak uz tu odpovede mas a zbytocne to budem opakovat. Dobre ti tu napisali. A ta vzdialenost by mala byt 2 metre, pokial bude mensia tak s tym budu musiet suhlasit susedia a az potom ti schvalia stavebko.
Odpovedať
ja som sa bola informovat na stavebnom urade, ktory ma v kompetencii obec, kde budeme stavat. tam mi teta vysvetlila, co vsetko potrebujem a hlavne ake vzdialenosti musim dodrzat. sirka pozemku je 19m a mame susedov z oboch stran. jasne mi vysvetlila, ze sa tam dom musi zmestit bez zmensovania vzdialenosti. kvoli dodrzaniu vzdialenosti sme si aj vhodny projekt vybrali, aby s tym ziaden sused nemal problem. siete mame na hranici a treba vyjadrenie spolocnosti ako sa pripojit, potom dat spravit projekt a zas na prehodnotenie spolocnostiam, co som sa dopatrala. takze to trva dlhsie ako som pocitala :-N :-N :-N
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?